8 Yasindaki Ömer'in Seçim Vaatleri, Belediye Baskanini Bile Sasirtti

Elazig’da bir köydeki ilkokulda baskanlik seçiminde aday olan 2’nci sinif ögrencisi Ömer Asaf Uc’un okul duvarlarina astigi fotografinin altina ‘Ömer Asaf Uc’a oy verin, gerisini bos verin’ gibi yazilar hem güldürdü hem de seçimi kazandirdi. Ömer’in seçim vaatlerini dinleyen Akçakiraz Belde Belediye Baskani Sabahattin Kaya ise "Helal olsun" diyerek saskinligini gizleyemedi.

8 Yasindaki Ömer'in Seçim Vaatleri, Belediye Baskanini Bile Sasirtti
Elazig merkeze 12 kilometre uzaklikta bulunan Bahçekapi Köyü Ilkokulun baskanlik seçiminde adaylarin heyecani vardi. 8 farkli köyden yaklasik 170 ögrencinin egitim gördügü okulda baskan adaylari, sinif sinif gezerek oy istedi. 2’nci sinifa giden 8 yasindaki Ömer Asaf Uc, verdigi vaatler ve seçim çalismalariyla herkesi kendine hem hayran birakti hem de güldürdü. Özellikle okul duvarlarina astigi fotografinin altina ‘Ömer Asaf Uc’a oy verin, gerisini bos verin’ ve ‘ Oylariniza talibim’ gibi yazilar yazan Ömer’in çalismalari herkesin ilgisini çekti. Iki arkadasiyla birlikte siniflari gezerek konusmasini gerçeklestiren Ömer, ayrica seçimi kazandigi takdirde okula taze yemek getirtecegini, ögrencilere çikolata, ögretmenlere ise tatli ikraminda bulunacagini söyledi.

Büyük bir heyecana sahne olan seçim sonucunda rakiplerini bir bir geçen Ömer, baskanligi kazandi ve çikolata dagitti.

Öte yandan, Türk Kizilayi Elazig Subesinin Minik Eller Üsümesin Projesi kapsaminda atki, bere, eldiven ve çorap takimindan olustugu hediyeleri dagitmak üzere okula gelen Sube Baskani Rahman Kizilkaya ve Akçakiraz Belde Belediye Baskani Sabahattin Kaya, Ömer’in seçim çalismalarini hayranlikla takip ederek tebrik etti.

Yapilan seçimlerin ardindan baskanligi kazanan Ömer, okula getirdigi çikolatalari ögrencilere dagitti.

Kaynak: İHA