Katil Zanlisinin Parmaginda Takili Olan Maktule Ait Yüzük, Cinayeti Aydinlatti

Konya'da bir evde basina çuval geçirilmis ve elektrik kablosuyla baglanmis ceset bulunmasina iliskin gözaltina alinan 13 süpheliden 2'si tutuklandi.

Konya'nin Eregli ilçesindeki bir evde basina çuval geçirilmis ve elektrik kablosuyla baglanmis halde ceset bulunmasiyla ilgili gözaltina alinan katil zanlisinin parmagina taktigi maktulün yüzügü cinayeti aydinlatti.

Boyaci Ali Mahallesi 90016 Sokak'ta, Afgan uyruklu Naqibullah Rustami'nin (59) basina çuval geçirilmis ve elektrik kablosuyla baglanarak ölü bulunmasina iliskin, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Büro Amirligi ekipleriyle Eregli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri sorusturma baslatti.

Polis, olaya iliskin 11 süpheliyi gözaltina aldi. Süphelilerden alinan ifadeler ve yapilan çalisma neticesinde, cinayeti isledigi tespit edilen Afgan uyruklu Farhad Safi (27) ile Abdul Geyür Muradi (22) da merkez Karatay ilçesi Akçesme Mahallesi'nde saklandiklari evde yakalandi.

- Cinayet zanlisi, maktulün yüzügünü parmagina takmis

Evde yapilan aramalarda, öldürülen Rustami'ye ait 2 cep telefonu, 5 bin 940 lira para ile bazi esyalar ele geçirildi.

Rustami'nin, sosyal medya hesaplarindaki fotograflarinda, parmaginda görülen yüzügünün cinayet süphelisi Farhad Safi'nin parmaginda takili olmasi, polisin dikkatinden kaçmadi.

Yüzügün teshis edilmesi üzerine iki zanli cinayeti islediklerini itiraf etti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 11'i çikarildiklari hakimlikçe adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, katil zanlilari Farhad Safi ile Abdul Geyür Muradi tutuklandi.

- Olay

Konya'nin Eregli ilçesindeki bir evde 10 Aralik'ta, basina çuval geçirilmis ve elektrik kablosuyla baglanmis halde ceset bulunmasina iliskin yapilan sorusturmada, cesedin Afganistan uyruklu Naqibullah Rustmi'ye (59) ait oldugu belirlenmisti.
Kaynak: AA