11 Bin 500 Üniversite Ögrencisi Ikametini Kütahya'ya Aldirdi

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, "Ikamet Kart Projesi" kapsaminda 11 bin 500 ögrencinin ikametini Kütahya'ya aldirarak projeden faydalandigini bildirdi.

Isik, projeden faydalanan üniversite ögrencilerine Kart 43 takdim töreninde yaptigi açiklamada, projenin Türkiye’ye örnek oldugunu söyledi.

Proje ile ögrencilerin sehirle kaynasacagini ve belediyenin verdigi yerel hizmetlerden onlarin da en güzel sekilde faydalanacagini dile getiren Isik, söyle devam etti:

"Tarihler böyle yaziliyor, tarihler millete fedakarlikta bulunup da hizmet edenlerle yaziliyor. Onun için bu hizmete katki sunan herkese sükranlarimi sunuyorum. Kamuoyuna da bu projeye destek olmalarini, özellikle ikametgahlarini buraya alarak Kütahya’mizin evladi olan gençlerimize kendi evlatlari gibi davranmalarini özellikle istirham ediyorum. Bu sayede bu sehir Kütahya belediyesi olarak bir tarih yazdi. Nüfusunu ilk kez 250 binin üzerine çikararak B7 grup belediyeler arasinda muamele görürken grup atladi. Nüfusu 250 bin ile 500 bin arasinda degerlendirilme grubuna tabi tutulan B8 grubu belediyeler arasina yükseldi. Bu sayede biz belediyemizin memur norm kadrosunu otomatik olarak 103 kisi artirdik.”

Isik, ikametini Kütahya’ya aldiran ögrencilerin ulasimda yüzde 15, su faturalarinda yüzde 25 ve kentteki birçok esnaftan yapacaklari alisverislerden de yüzde 5 ile yüzde 30 oraninda indirimli faydalanacagini sözlerine ekledi.

Belediye Baskani Isik, daha sonra üniversite ögrencilerini temsilen 10 ögrenciye indirimli otobüs kartlarini verdi.

Kaynak: AA