Van'da Muhtarlarin 2 Bin 940 Dilekçesi Çözüme Kavusturuldu

Van Büyüksehir Belediyesi, 2021 yili içerisinde 693 mahalle muhtarinin taleplerini dinleyerek, verilen 2 bin 940 dilekçeyi de çözüme kavusturdu.

Van'da Muhtarlarin 2 Bin 940 Dilekçesi Çözüme Kavusturuldu
Van Büyüksehir Belediyesi, mahallelerde yasanan sorunlari mahalle muhtarlari ile birlikte çözmeye devam ediyor. Mahallelerde yasanan sorunlari ve çözüm önerilerini birinci agizdan dinleyen Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi, 16 personel ile mahalle muhtarlarinin günlük taleplerini çözüme kavusturuyor.

13 ilçenin muhtarlari ile toplantilar yapildi

Vatandasa daha iyi hizmet verebilmek için çalismalarini sürdüren Van Büyüksehir Belediyesi, sürekli muhtarlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2021 yili içinde 13 ilçenin muhtarlari ile bir araya geldi. Vali Bilmez; Ipekyolu, Tusba, Edremit, Gevas, Çatak, Bahçesaray, Gürpinar, Baskale, Özalp, Saray, Çaldiran, Muradiye ve Ercis ilçelerinde görev yapan 639 muhtarin sorun ve taleplerini birinci agizdan dinleyerek çözümü için talimatlar verdi.

13 ilçe muhtarlarinin Muhtarlar Günü kutlandi

Van Büyüksehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla 13 ilçenin mahalle muhtarini bir araya getirdi. Iskele Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Sehitler Parki’nda düzenlenen programa katilan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 693 muhtarin gününü kutladi. Vali Bilmez, programda muhtarlar ile bir bir ilgilendi.

Muhtarlara büyük kolaylik

Hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Van Büyüksehir Belediyesi, yeni bir çalismaya da imza atarak muhtarlar için veri ve dilekçe odasini hayata geçirdi. Ana binada kurulan birimde muhtarlara hizli çözümler üretilerek dilekçe yazma ve ilgili daire baskanliklarina ulastirmada yardimci olunuyor. Bütün veri ve dilekçeler muhtarlik bilgi sistemine aktarilirken, dilekçenin alindigi mesaji ise muhtarlara anlik cep telefonu mesajiyla iletiliyor.

2 bin 940 dilekçe çözüme kavusturuldu

Van Büyüksehir Belediyesi yüzlerce muhtarin sorun ve sikintisini çözüme kavusturdu. 106 merkez ve 587 kirsal mahalle muhtarlari ile ilgilenen Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi, 16 personel ile muhtarlardan gelen 2 bin 940 is emri ve talebi çözüme kavusturdu.

81 ilden gelen muhtarlar Van’i gezdi

Van Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Van Valiligi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Iller Idaresi Genel Müdürlügünün ‘Türkiye Muhtarlarla El Ele’ projesi kapsaminda 81 ilden gelen 150 muhtari agirladi. 2 gün boyunca düzenlenen programda muhtarlar, Van’in tarihi ve dogal güzelliklerini gezdi.

Muhtarlar maske, mesafe ve temizlik konularinda uyarildi

Tüm dünyayi etkisi altina alan koronavirüs salginina karsi etkin bir mücadele yürüten büyüksehir belediyesi, her alanda faaliyetlerini araliksiz bir sekilde sürdürdü. Muhtarlik Isleri Daire Baskanligi, kent genelinde görev yapan muhtarlarin cep telefonlarina SMS göndererek maske, mesafe ve temizlik konulari ile ilgili hatirlatmalarda bulundu.

693 muhtara çanta hediye edildi

Vatandaslarin ve muhtarlarin takdirini toplayan Van Büyüksehir Belediyesi, 106 merkez ve 587 kirsal mahalle muhtarina, muhtar çantasi hediye etti. Mahalle muhtarlarina özel yaptirilan çantanin içinde ajanda, kalem, not defteri ve Van Büyüksehir Belediyesinin hizmetlerinin içinde yer aldigi hizmet katalogu yer aldi. Çantalar muhtarlara bizzat Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafindan verildi.

Kaynak: İHA