Ülker Bisküvi CFO'luguna Fulya Banu Sürücü Getirildi

Ülker Bisküvi'de Mali Isler Direktörlügü (CFO) görevine 3 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere Fulya Banu Sürücü getirildi.

Ülker Bisküvi'den yapilan açiklamaya göre, Ülker Bisküvi’de son 5,5 yildir CFO olarak görev yapan Cenker Uçan ise 3 Ocak 2022'den itibaren Yildiz Holding'e bagli atistirmalik sirketi pladis Global'in Finans Transformasyon Baskan Yardimcisi olarak grup içindeki çalismalarina devam edecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ülker Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, "Birçok uluslararasi sirkette önemli roller üstlenmis olan Fulya Banu Sürücü, sirketimize finansal alanda liderlik edecek. Kendisinin sahip oldugu deneyimin sirketimize büyük güç katacagina inaniyorum. Fulya Banu Sürücü'ye 'aramiza hos geldin' diyor, yeni görevinde basarilar diliyorum. Yine bu vesileyle son 5,5 yildir bünyemizde CFO olarak görev yapan Cenker Uçan'a da bugüne kadar Ülker Bisküvi'nin basari yolculugundaki katkilari için çok tesekkür ediyor ve yeni görevinde basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Fulya Banu Sürücü, üniversite egitimini ODTÜ Isletme bölümünde 1997 yilinda tamamladiktan sonra University of Wisconsin-Milwaukee'de finans odakli MBA programinda yüksek lisans yapti. Sürücü, profesyonel kariyerine 1999 yilinda Coca-Cola Içecek Türkiye'de finans uzmani olarak basladiktan sonra 2001 yilinda Manpower ve U.S. Bank bünyesinde uluslararasi finans uzmani, MillerCoors sirketinde ise 2003 yilina kadar finansal analist olarak görev aldi. Sürücü, 2003 yilinda PepsiCo Türkiye'ye finansal planlama uzmani olarak katilmasinin ardindan sirasiyla finansal planlama sefi, ticari fonksiyonlar finansal planlama müdürü, Türkiye finansal planlama müdürü, Türkiye finans kontrolörü, Türkiye finansal kontrol departmani lideri olarak 12 yil boyunca çalisti. 2015 yilinda General Electric bünyesine EAGM bölge (Dogu ve Afrika Gelisen Pazarlar) finansal kontrolörü olarak katilan Sürücü, 2018 yilina kadar EMEA Bölgesi Lojistik Is Birimi CFO'su olarak görev yapti.

Borusan'da 2018 yilinda CFO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak basariyla görev alan Fulya Banu Sürücü, Ülker Bisküvi'ye katilmadan önce EnerjiSA Üretim’de CFO olarak görev yapiyordu.

Kaynak: AA