Sokak Köpegini Çöpe Atarak Öldüresiye Ezen Cani Serbest Birakildi

Usak’ta sokak köpegini çöpe atarak döven ve taslarla öldüresiye ezen cani, savcilik ifadesinin ardindan serbest birakildi. Süpheli sahsin köpegi çöpe atmasi, dövmesi ve üstüne tas atmasi bir vatandasin telefonunun kamerasina yansidi. Ayrica süpheli sahis ifadesinde, suçlamayi reddettigi ve evinden hiç çikmadigini söyledigi ögrenildi.

Sokak Köpegini Çöpe Atarak Öldüresiye Ezen Cani Serbest Birakildi
Edinilen bilgilere göre olay, Usak’ta Esme ilçesine bagli Elvanlar Mahallesi’nde meydana geldi. Usak Il Emniyet Müdürlügüne bagli Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma polislerine bir çöp konteynerinde yarali köpek bulundugu ve üzerinde taslar oldugu ihbari geldi. Olay yerine gelen ekipler yarali köpegi veterinere götürürken, olayla ilgili de inceleme baslatti. Yapilan çalismalarin ardindan süpheli M.Y. (72) ekipler tarafindan gözaltina aldi. Süpheli sahis M.Y., emniyetteki ifadesinin ardindan bin 500 TL para cezasi kesilerek serbest birakildi.

O anlari izleyen ekiplerin kanlari dondu

Çevrede çalismalarina hiz kesmeden devam eden polis ekipleri, bir vatandasin olay anini telefon kamerasiyla çektigi bilgisine ulasti. Kamera kayitlarini izleyen ekipler, kan donduran anlari izlerken gözlerine inanamadi. Görüntülerde, süpheli sahsin sokak köpegini önce çöpe attigi sonra çöp konteynerinde dövdügü ve güçlükle tasidigi tasla da ezmeye çalistigi görüldü.

Görüntüler üzerine süpheli sahis tekrardan gözaltina alindi. Emniyetteki ifadesinin ardindan adliyeye sevk edilen sahis, savciliktaki ifadesinin ardindan serbest birakildi. Süpheli M.Y.’nin emniyet ve savcilikta verdigi ifadede suçlamalari reddettigi ve evinden hiç çikmadigini söyledigi ögrenildi. Öte yandan yarali köpek, tedavisinin ardindan Usak Il Emniyet Müdürlügü binasinda onun için yapilan kulübeye getirildi.

Kaynak: İHA