Selçuklu Belediyesi Acil Müdahale Ekipleri Kisa Hazir

Selçuklu Belediyesi acil müdahale ekipleri kar yagisi ve olusabilecek buzlanma için tüm hazirliklarini tamamladi.

Yapilan planlamalar dogrultusunda 24 saat görev yapacak ekipler Selçuklu'da hayatin aksamamasi için görevi basinda olacak.

Olasi kar yagisinda ilk etapta müdahale edecek olan acil müdahale ekibinde 36 karla mücadele araci bulunuyor.

- "Tüm ekiplerimizle birlikte kisa haziriz"

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Selçuklu'da kis kosullarina karsi tüm hazirliklari tamamladiklarini söyledi.

Kis mevsiminde ilçe genelinde kar yagisi ve buzlanma nedeniyle günlük hayatin etkilenmemesi için gereken tedbirleri aldiklarini kaydeden Pekyatirmaci, "Ekiplerimiz 8 adet greyder, 12 tane kepçe, 17 adette kar küreme araci, 1 adet kar rotatifimizle birlikte kis dönemi için hazirliklarini tamamladilar ve Selçuklu Belediyesi olarak kisa haziriz." diye konustu.

Bol ve bereketli bir kis geçirmeyi temenni ettiklerini ifade eden Pekyatirmaci, söyle konustu:

"Olasi kar yagisi sonrasi ekiplerimiz sehir içi ana arterler, baglanti yollari, egitim ve saglik kuruluslari basta olmak üzere diger önem arz eden yollarin açik kalmasi için gece ve gündüz çalisma yürütecek. Kar ve buzlanmaya karsi tuz ve solüsyon stokunu önceden olusturan ekipler sadece ilçe merkezinde degil, Büyüksehir Yasasi ile ilçeye baglanan dis mahallerde de kar temizleme ve yol açma çalismasi titizlikle sürdürülecek. Fen isleri Müdürlügü personelinin kis boyunca sürdürecegi karla mücadele çalismalarina Çevre Koruma ve Kontrol ve Park Bahçeler Müdürlügü personelleri de destek verecek. Ekipler yaya kaldirimlarinda kar temizleme çalismasi yürütecek."

Kaynak: AA