Rize'de Bir Ortaokul, Binadaki Siva Çatlaklari Nedeniyle Tedbir Amaçli Bosaltildi

Il Milli Egitim Müdürlügü: 'Binanin kullanilmasinda herhangi bir sakinca olmadigi görülmüstür. Okulumuzdaki egitim ögretim çalismalari aksamadan devam etmektedir'

Rize'deki Bogaz Ortaokulu, binadaki siva ve zemin kaplama çatlaklari nedeniyle bosaltildi.

Bogaz Mahallesi'ndeki bes katli okulda siva ve zemin çatlaklari olustu. Okul idaresi yasanan bu durum üzerine tedbir amaciyla okulu bosaltarak ögrencileri evlerine gönderdi.

Il Milli Egitim Müdürlügüne bilgi verilmesinin ardindan okulda ekiplerce inceleme yapildi.

Il Milli Egitim Müdürlügünden konuya iliskin yapilan yazili açiklamada, Il Özel Idaresi mühendisleri tarafindan yerinde incelemeler yapildigi ve gerekli tespitlerin tamamlandigi belirtildi.

Açiklamada, "Binanin tasiyici sisteminde (kolon, kiris,döseme) herhangi bir çatlak olusmadigi, duvar yüzeylerinde meydana gelen çatlaklarin siva çatlagi oldugu, zemin granit kaplamasinda meydana gelen kabarmalarin ise granitin genlesmesinden dolayi olustugu tespit edilmistir. Ayrica bina temel alti fore kazik sistemli olup günümüz teknolojisine uygun sekilde tüm güvenlik hususlarina dikkat edilerek okul binasi insa edilmistir." degerlendirmesine yer verildi.

Binanin yeni teknoloji ile yapildigi da vurgulanan açiklamada, "Binanin kullanilmasinda herhangi bir sakinca olmadigi görülmüstür. Okulumuzdaki egitim ögretim çalismalari aksamadan devam etmektedir." ifadeleri kullanildi.

Binadaki granit kabarmalari ve duvarlardaki siva çatlaklarinin aslina uygun sekilde yeniden yapilacagi da kaydedildi.
Kaynak: AA