Mus'ta Çocuklarini Terör Örgütünden Kurtarmak Isteyen Ailelerin Sayisi 24'E Yükseldi

Eyleme yeni katilan Mustafa Çelik: '22 yildir kardesimden haber alamadim. Hayatta ise bana ulassin, gelsin devlete siginsin'

Mus'ta terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan evlatlarina kavusmak için eylem yapan ailelerin sayisi 24'e yükseldi.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan sorumlu tuttuklari HDP'nin Mus il binasi önünde her hafta çarsamba günü bir araya gelen aileler, bugünkü eylemde "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Yeter artik evlatlarimizi birakin" ve "Evlatlarimizi vereceksiniz" yazili pankartlar açti.

Çocuklarinin fotograflarini tasiyan anne ve babalar, HDP aleyhine slogan atti, tepkilerini dile getirdi.

Daga kaçirilan kardesi için eyleme yeni katilan Mustafa Çelik, gazetecilere, kardesinin 27 yasindayken Istanbul'da kaçirildigini söyledi.

Yillardir kardesini aradigini ifade eden Çelik, "22 yildir kardesimden haber alamadim. Hayatta ise bana ulassin, gelsin devlete siginsin." dedi.

Semsettin Özcan da 35 haftadir yürüttükleri eyleme bir ailenin daha katilmasiyla sayilarinin yükseldigini belirtti.

Kar kis demeden eylemlerini sürdüreceklerini aktaran Özcan, sunlari kaydetti:

"Biz çocuklarimizi HDP'den istiyoruz. HDP Kürt degil, Kürt olsa o da burada olurdu, gelip derdimizi sorardi. Çocuklarimizi götürüp satiyorlar. Onlarin çocuklari çalisiyor, bizim çocuklarimiz dag basinda. Bunu kabul etmiyoruz. Çocugumuzu HDP'den alincaya kadar burayi terk etmeyecegiz. HDP arada bize haber gönderiyor, 'niye oraya gidiyorsunuz' diyor. Sesimizi duyuyorsaniz gelin teslim olun. Sizi kandirip götürmüsler. Türkiye'de tek bir bayrak var. Bunlar bizi Suriye gibi yapmak istiyor."

Anne Ayten Koçhan ise "Bu hafta eyleme yeni katilan aile ile sayimiz 24'e yükseldi. Oglum sizleri bekliyoruz. Çocuklarimizi istiyoruz. Siz gelene kadar burada bekleyecegiz. Gelin, korkmayin, teslim olun. Yeter artik anne ve babalar aglamasin." diye konustu.

- Terör örgütünden kaçan Ö.S, annelere destek verdi

Istanbul'da 2014 yilinda kandirilarak daga götürülen ve 2018'de terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 23 yasindaki Ö.S. de ailelere destek vererek, teröristlere teslim olmalari için çagrida bulundu.

Çadiri ziyaret eden Ö.S, eyleme katilan annelerin elini öptü.

Terör örgütünde bulundugu dönemde iskence gördügünü anlatan Ö.S, "Bir sürü sey söylüyorlar 'devlet, iskence yapiyor' gibi. Hiçbiri yok. Ben 3 yildir dagdan geldim ailemin yanindayim. Dagdaki gençlere sesleniyorum; Annenizin yanina gelin. Anneniz, babaniz perisan oluyor. Anne babanizi üzmeyin. Dagdayken gördügüm iskence nedeniyle psikolojim bozuldu." ifadelerini kullandi.

Daga gittigi ve ailesini üzdügü için pisman oldugunu dile getiren Ö.S, sunlari söyledi:

"Sizin için yanan burada gördügünüz anne ve babalar, baska kimse degil. Dagda ayaklarim zincirdeydi ve 8 kisi beni döverek hücreye soktu. Günde sadece bir defa yemek veriyorlardi. Dagda yanimda 20'den fazla insan vardi ve hepsi geri gelmek istiyordu. Orada cinsel taciz var, ben kendi gözümle gördüm. 10 dakikadir burada anneleri dinliyorum, cigerim yaniyor."
Kaynak: AA