Metro Çalismasi Vatandasi Isyan Ettirdi

Istanbul’da yapimi devam eden Ataköy-Ikitelli metrosunun Yenikapi-Atatürk Havalimani metrosuna entegre edilmesi çalismalari sebebiyle 3 metro istasyonu geçici olarak kapatildi. Yenikapi-Atatürk Havalimani metrosundaki son 3 durak olan Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimani istasyonlarinin, çalismalar nedeniyle yaklasik 10 ay daha kapali kalacagi ögrenildi. Sirinevler Metro Istasyonu’ndan otobüslerle aktarma yapan vatandaslar, duruma tepki gösterdi.

Metro Çalismasi Vatandasi Isyan Ettirdi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Yapimi süren Ataköy-Ikitelli metro hattinin M1A metro hatti ile entegrasyon çalismalari nedeniyle Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimani duraklarinin kapali olacagini duyurmustu. Yenikapi’dan baslayan seferler Atatürk Havalimani yerine Ataköy/Sirinevler duraginda son buluyor. IBB tarafindan 2021 yili Eylül ayinda yapilan açiklamada entegre çalismalari nedeniyle 3 istasyonun 14 ay süre ile kapali olacagi ifade edilmisti.

Metro hatlarini siklikla kullanan vatandaslar ise bu süreyi çok uzun bularak duruma tepki gösterdiler. Sirinevler Metro istasyonunda inen bir vatandas ise, “Her sey çok güzel olacak, oldu gördük” dedigi çekilen görüntüye yansidi. Vatandaslar bir an önce metre çalismalarinin hizlandirilarak yeniden kullanima açilmasini istiyor. Sirinevler metro istasyonunda aktarma ile giden vatandaslar dönüste otobüslerin asiri kalabalik olduguna dikkat çekerek, magduriyetlerin bir an önce çözüme kavusmasini bekliyorlar.

“Duraklarin açilmasi lazim magdur oluyoruz”

Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimani istasyonlarinin çalismadigi için büyük sikinti çektiklerini dile getiren Tekin Kaçar, “Her iki yönde ise giderken ve gelirken sikintilar yasiyoruz. Otobüslerle aktarma yapmak zorunda birakiliyoruz asiri kalabalik oluyor. Tahmin ediyorum bu iki yildir bu sekilde devam ediyor. Çok kadar zaman geçti bu çalismalarin bitmesi lazim ama görüyorsunuz herhangi bir çalisma bile yok. Bir an önce duraklarin açilmasi lazim magdur oluyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ulasimda çok büyük aksakliklar meydana gelecek”

Metro istasyonlarindaki çalismalarin hizli yapilmasi gerektigini ifade eden Ferdi Okur, “14 ay boyunca metro istasyonlarinin kapali kalmasi çok uzun bir süredir. Bu istasyonlari her gün normalde aktif olarak kullanan insanlar var, magdur oluyorlar. Ulasim en önemli hizmetlerden birisi ama çok büyük aksakliklar meydana gelecegini düsünüyorum. Bir çok kisinin bu metro istasyonlarini kullanamadigi için sorun yasayacaklardir. Bir an önce çalismalarin tamamlanmasini istiyoruz” dedi.



“Trafigi ve vatandaslari çok olumsuz etkileyecektir”

Çalistigi sürede metro hatlarini aktif olarak kullandigini dile getiren Veysel Ali Kutlu, “Biz normalde diger ulasim vasitalarini da kullaniyoruz ama metro onlara göre biraz daha hizli oluyor. Bu metro istasyonlarindaki çalisma trafigi ve vatandaslari çok olumsuz etkileyecek. Sürekli kullandigimiz bir hat oldugu için bizi büyük bir sikintiya sokuyor. Daha kisa bir sürede yapilsaydi vatandaslar için çok daha faydali olurdu” diye konustu.

Kaynak: İHA