Kdz. Eregli'de Engelli Sinifi Kütüphanesi Hizmete Açildi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde Ihsan Yilmaz Ilkokulu’nda yapilan engelli sinifi ve kütüphanenin açilisi kent protokolü tarafindan yapildi.

Kdz. Eregli'de Engelli Sinifi Kütüphanesi Hizmete Açildi
Kent Konseyi’nin öncülügünde, Kdz. Eregli Belediyesi, Kadin Gücü Kooperatifi ve Belen Sanayi Sitesi esnafinin katkilariyla otizmli çocuklar için yapilan engelli sinifi ile kizlari Merih, Sugle ve Zuhal Yilmaz tarafindan yaptirilan Mehlika Yilmaz Kütüphanesi’nin açilisina Kaymakam Mehmet Yapici, Belediye Baskani Halil Posbiyik, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Soner Yavuz, Milli Egitim Müdürü Ismail Aksoy, Hayirsever Zuhal Yilmaz, Kent Konseyi Baskani Osman Yavuz ve Belen Sanayi Sitesi Kooperatif Baskani Cengiz Günes katildi.

Kaymakam Mehmet Yapici, katilimcilarla birlikte kurdeleyi keserek katkisi bulunanlari tebrik etti. Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, belediye olarak egitime her zaman katkilarinin devam edecegini söyleyerek, hayirseverlere tesekkür etti. Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Aksoy, açilan kütüphane ile birlikte Kdz. Eregli’de, köy okullari dahil tüm okullarda kütüphane olusturuldugunu belirtti.

Kent Konseyi Baskani Osman Yavuz yaptigi konusmada katilimcilara tesekkür ederek, “Okulumuza bu sinifi kazandirmaktan dolayi çok mutluyuz” dedi.

Okul Müdürü Gülcan Dadayli, engelli sinifi ve kütüphaneye destek verenlere tesekkür ederek su bilgileri verdi:

“Okulumuzun otizm sinifini Kent Konseyi’nin ve Belediyenin destekleriyle açiyoruz. 2 ögrencimiz kayitli. Bu çocuklar kaynastirma ögrencileri ve hafif düzeyde otistik çocuklardi. Biz de Milli Egitim Müdürlügümüzün de destekleri ve belediyenin de kaynaklariyla çocuklarimiza sinif yaptik. Yanlarinda 2 özel egitim ögretmenleri bulunuyor. Ayrica Merih Sugle ve Zuhal Yilmaz kardeslerin anneleri adina yaptirdiklari Mehlika Yilmaz Kütüphanesi için çok tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA