Kamuya 517 Sehit Yakini, Gazi Ve Gazi Yakini Atamasi Yapildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik: 'Bugünkü 517 atamamizla birlikte kamudaki toplam istihdamimiz insallah 46 bin 644 kisiye ulasacak' 'Bu yil içinde 1863 sehit yakini, gazi ve gazi yakinimizi istihdam etmis olacagiz' 'Sadece kamuda istihdam degil, farkli alanlarda da imkanlar sunuyoruz. Elektrik, su ücretlerinden indirim hakki, ücretsiz toplu ulasim hakki, psikososyal destek hizmetlerin saglanmasi gibi bir çok destek ve imkani da sizlere ulastiriyoruz. Faizsiz konut kredisi gibi farkli uygulamalarla hayatinizi kolaylastiracak hizmetleri sürekli gelistiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginca, kamu kurum ve kuruluslarindaki 517 kadroya, sehit yakini, gazi ve gazi yakininin atamasi yapildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakanlik binasinda noter huzurunda gerçeklesen "Sehit Yakini, Gazi ve Gazi Yakini Atama Töreni"ne katildi.

Törende konusan Yanik, bütün sehitleri ve ahirete irtihal eden gazileri rahmetle andi, kahraman gazilere minnet ve sükranlarini sundugunu söyledi. Yanik, bugün yeni bir baslangicin heyecaninin yasandigini belirterek "Yol haritamizin belirlendigi, hayatimizin üreterek ve topluma faydali olacak sekilde sekillendigi önemli bir gün. Hepiniz için, hepimiz için hayirli olmasini temenni ediyorum." dedi.

Ne zaman vatana bir tehdit, saldiri veya ihanet tesebbüsü olsa topyekun kahramanlik destani yazmanin, bu milletin ortak hasleti oldugunu ifade eden Yanik, "Bu haslet, kuvveden fiile dönüsüyor." diye konustu.

Sair Mehmet Akif Ersoy'un Istiklal Marsi için ölümünden üç veya dört ay kadar önce, "O benim eserim degil, milletimin eseridir. Milletimin malidir. Allah, bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin." dedigini animsatan Yanik, "Biz, her seferinde Allah muhafaza tabii ki 'Istiklal Marsi yazdirmasin.' duasiyla beraber gerektiginde her seferinde bir Istiklal Marsi yazacak cesareti de ortaya koyan bir milletiz, sükürler olsun." degerlendirmesinde bulundu.

Yanik, bu vesileyle Istiklal Marsi'nin kabulünün 100. yil dönümünde Milli Sair Ersoy'u bir kere daha rahmet, hayir ve minnetle andigini ifade ederek Istiklal Marsi'nin 100. yil dönümünün de kutlu olmasi temennisinde bulundu.

- "Istiklal ve istikbal davamiza sahip çikmak milli bir suurdur"

Bakan Yanik, dünyanin bir dönüm noktasinda ve Türkiye'nin bu tarihi dönemecin odagindaki ülkelerden biri oldugunu belirterek söyle devam etti:

"Durusuyla ilkeleriyle dünyaya söyledigi sözlerle artik güçlü ve belirleyici ülke olmak özelligini tasiyor. Bu ortamda istiklal ve istikbal davamiza sahip çikmak milli bir suur, bir sorumluluk meselesi ayni zamanda. Istikbalimiz, tüm dünyayi adalete, kardeslige, iyilige çagiran, dünyayi huzur ve güvenden yana besleyen bir gelecek tasavvurunu içeriyor. Yasadigimiz Anadolu topraklari, bizi bu ruh ve anlayisla yogurarak bugün tam anlamiyla tarihi bir esige, bir dönüm noktasina getirdi."

Yanik, millet olarak, bunun ne kadar degerli oldugunu bildiklerini ve bu sekilde heyecanlarini diri tutmayi basardiklarini aktararak bu sayede yarinlarin bugünden daha iyi olacagina inandigini vurguladi.

- "Sehit yakinlarimizin 1 olan istihdam hakkini 2'ye çikardik"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlarinin da temsil ettikleri milli ve manevi degerler sebebiyle bu süreçlerde her zaman en kiymetliler olduklarini söyledi. Bakan Yanik, söyle konustu:

"Bugüne kadar sizlere layikiyla hizmet edebilmek ve haklarinizla ilgili iyilestirmeler yapabilmek için de hep bir gayret içinde olduk. Bildiginiz üzere 2002 yilinda sehit yakinlarimizin 1 olan istihdam hakkini 2'ye çikardik. Istihdamda 45 yas sartini kaldirdigimiz gibi atamalarimizda herkesi düz memur olarak degil egitime göre yani kariyer atamalarina basladik. Bunun yaninda atamalari süresiz hale getirdik. Bugünkü 517 atamamizla birlikte kamudaki toplam istihdamimiz insallah 46 bin 644 kisiye ulasacak. Bu yil içinde 1863 sehit yakini, gazi ve gazi yakinimizi istihdam etmis olacagiz. Sadece kamuda istihdam degil, farkli alanlarda da imkanlar sunuyoruz. Elektrik, su ücretlerinden indirim hakki, ücretsiz toplu ulasim hakki, psiko-sosyal destek hizmetlerin saglanmasi gibi birçok destek ve imkani da sizlere ulastiriyoruz. Faizsiz konut kredisi gibi farkli uygulamalarla hayatinizi kolaylastiracak hizmetleri sürekli gelistirmeye çalisiyoruz."

Sehit ve gazilerin çocuklarinin gelecege daha iyi hazirlanabilmelerinin de önem verdikleri konulardan bir digeri olduguna isaret eden Yanik, "Bunun için üniversitelerde açikögretim ve ikinci ögretimlerde egitim ücretinden muafiyet sagliyoruz. Ayrica sehit ve gazi çocuklarimiz, özel orta ögretim kurumlarinin yüzde 3'lük kontenjanindan yani ücretsiz egitim kapsamindan yararlanabiliyor. Bakanlik olarak, bütün bu çalismalarimizla sizlere hizmet etmekten seref duyuyoruz. Bu çalismalari gelistirebilmek ve daha verimli hale getirmek için elimizden geleni gösteriyoruz ve göstermeye de devam edecegiz." dedi.

Yanik, atama tekliflerinin sonuçlarina, bugün saat 17.30'dan sonra Bakanligin internet sitesinden ulasilabilecegini söyledi. Bu sonuçlarin bütün hak sahipleri ve Türkiye için hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulunan Yanik, sunlari kaydetti:

"Vatana hizmet, aidiyetin önemli göstergelerinden biridir. Biz, vatanimiza sevgimizi en çok çalisan, en çok üreten, aldigi sorumlulugu en iyi yerine getiren olarak da gösteririz. Dolayisiyla bugün ve bundan önce atanan kardeslerimizin, aldiklari sorumlulugu, herkesten daha iyi ve herkese örnek olacak sekilde yerine getireceklerine olan inancim da tam. Atamasi yapilan arkadaslarimiza, hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum, Rabb'im insallah güzel günlerde bir arada olmayi nasip eder."

Bakan Yanik, konusmasinin ardindan sahneye gelen atamasi yapilacaklarla birlikte butona basti. Atamasi yapilanlardan bazilari gözyaslarini tutamadi.

Konusmalarin ardindan toplu fotograf çekildi.
Kaynak: AA