Hz. Mevlana Sanliurfa'da Anildi

Mevlana’nin 748’inci vuslat yildönümü etkinlikleri kapsaminda Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Seb-i Arus programi düzenledi.

Hz. Mevlana Sanliurfa'da Anildi
Mevlana, 748’inci vuslat yil dönümünde, Sanliurfa’da düzenlenen programlarla anildi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Seb-i Arus programina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Mehmet Akif Inan Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardimcisi Yakup Kiliç ile vatandaslar katildi.

Kuran-i Kerim tilaveti ile baslayan ve Mevlana Celaleddin-i Rümi Hazretleri’nin hayatinin anlatildigi programda, Urfa Ahengi Müzik Toplulugu tasavvuf konseri düzenledi.

Ellerin semaya açildigi gecede semazenler ask ile döndü.

Program, Yazar Sinan Yagmur’un, Hz. Mevlana’nin hayatini anlattigi söylesi ile son buldu.

"Anadolu’nun bugün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyaci var"

Bu tür programlari devam ettireceklerini söyleyen Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, "Mevlana’nin büyüklügünü söyle anlayabiliriz. Bundan 800-900 sene önce yasamis bir insani burada onun sevgisi ile dolu bir insan anlatiyor. Aradan 900 yila yakin bir zaman geçmesine ragmen salon duyguyla doluyor, duyguyla tasiyor. Aslinda Anadolu’nun bugün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Bu tür programlari devam ettirecegiz’’ diye konustu.

Vali Yardimcisi Yakup Kiliç ise düzenlenen etkinlikten dolayi Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA