GÜNCELLEME 2 - Sivas'ta Metil Alkol Zehirlenmesi Süphesiyle Ölenlerin Sayisi 3'E Yükseldi

DETAYLAR EKLENDI.

Sivas'in Zara ilçesinde, metil alkol zehirlenmesi süphesiyle bir kisinin daha hayatini kaybetmesiyle ölenlerin sayisi 3'e yükseldi.

Alkol aldiktan sonra rahatsizlanan ve Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesine kaldirilan G.K. (42) yogun bakimdaki müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Kadinin cenazesi, otopsi islemlerinin ardindan Zara ilçesine gönderildi.

G.K'nin cenazesinin yarin ögle vakti Yeni Merkez Kabristani'nda topraga verilmesi bekleniyor.

Metil alkol zehirlenmesi süphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesine kaldirilan S.P. (54), C.A. (63), M.K. (47), Ö.Y. (45), O.U. (41) ve Y.K'nin (50) yogun bakimdaki tedavileri sürüyor.

El yapimi alkol üretildigi ve satildigi ihbari üzerine yakalanan zanlilardan A.U. (58) ve I.A. (37) ile dün savciliktan serbest kalan ve bugün yeniden gözaltina alinan I.V.D. (39) emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanan süpheliler, Sivas Kapali Ceza Infaz Kurumuna sevk edildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Sivas Cumhuriyet Bassavciliginca konuyla ilgili baslatilan sorusturma detayli sekilde sürdürülüyor.

Sorusturma kapsaminda, "olasi kast ile adam öldürme" ve "kaçakçilik" suçlarindan tutuklanan süphelilerin evlerinde ve is yerlerinde arama yapildi. Aramalarda el yapimi alkol üretiminde kullanilan çok sayida madde ele geçirildi.

Ilçede metil alkol zehirlenmesi süphesiyle daha önce de S.D. (32), kaldirildigi Zara Devlet Hastanesi, B.E. (62) ise yalniz yasadigi evinde hayatini kaybetmisti.

Polis, el yapimi alkol üretildigi ve satildigi ihbari üzerine Zara'da 4 adrese operasyon düzenlemis, gözaltina alinan 4 süpheliden 2'si savciliktaki islemlerinin ardindan serbest birakilmisti.

Kaynak: AA