Folkart, Dubai Ve Avrupa'dan Dünyaya Açiliyor

Saya Grup Yönetim Kurulu Baskani Cem Mengi: 'BAE ve Türkiye arasindaki is birliginin planli bir sekilde gelismesinin, her iki ülkeye yeni katkilar getirecegine inaniyoruz' Folkart Yönetim Kurulu Baskani Mesut Sancak: 'Çevre dostu, ileri teknoloji ile donatilmis, evrensel yapilar insa ederek, yatirimcilara her projede yüksek katma deger sagliyoruz'.

Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalismalarini sürdüren Folkart, yurt disindaki ilk ofisini Dubai'de açti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, uzun bir süredir Almanya pazarinda partner firmalarla is birligini sürdürerek, kendisine yeni bir alan açan Folkart Yapi, yurt disindaki ilk ofisini Dubai’de faaliyete baslatti.

Folkart Yapi, Dubai’de Mandarin Oriental Jumeira’de özel bir "Dostluk ve Tanitim gecesi" düzenledi. Folkart Yönetimi, Dubaili yatirimcilari Türkiye’de birlikte is birligine ve Izmir’e yatirim yapmaya davet etti.

Geceye Dubaili yatirimci gruplarin; Al Maktum, Ghurair, Al Futtaim, Al Habtoor, Al Tayer ailelerinin önde gelen isimleri katildi. Türkiye’den Saya Grup Yönetim Kurulu Baskani Cem Mengi, Folkart Yönetim Kurulu Baskani Mesut Sancak, Folkart Genel Müdürü Metin Sancak ve Folkart yönetim ekibi katilimcilar arasindaydi. Folkart’in Dubai olusumunun partnerleri Özgür Kaya, Idris Demirhan ve Mohamed Julfar da geceye ev sahipligi yapti.

Açiklamada toplantidaki konusmasina yer verilen Saya Grup Yönetim Kurulu Baskani Cem Mengi, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye arasindaki is birliginin planli bir sekilde gelismesinin, her iki ülkeye yeni katkilar getirecegine inandiklarini belirtti. Mengi, Türkiye’nin sahip oldugu essiz tarihsel ve kültürel birikim sonucu, hayatin her alaninda, her zaman olumlu degisimin simgesi olmayi basardigini vurguladi.

Türkiye’nin ekonomik gücünün etkisinin, geliserek devam edecegini de aktaran Mengi, kökleri 1950 yilina dayanan Saya Grubu tanitti.

Mengi, istirakleri arasinda yer alan Folkart, Pharmactive Ilaç, Volt Elektrik, Volt Teknoloji, Volt Redüktör ve tüm fabrikalariyla; sirketlerinin farkli sektörlerde, sürekli kendilerini yenileyerek öncü rolü üstlendiklerini belirtti.

Saya Grup olarak, insanlar için yasam alanlari; saglikli yasamalari için ilaç üretim tesisleri, motor fabrikalari, teknoloji ve inovasyon içeren kuruluslar insa ettiklerini; gelecek dönem vites büyüterek, yesil dönüsümü, kapsayiciligi, dayanismayi, çevreyi, bilim ve teknolojiyi öne çikararak, daha da ilerleyeceklerinin altini çizen Mengi, Dubaili yatirimcilari Türkiye’de birlikte is yapmaya davet etti.

- Folkart yeni is birliklerine hazir

Folkart Yönetim Kurulu Baskani Mesut Sancak da kuruluslarinin 15. yilinda, Dubai’de ofis açmalarindan ve Dubai ve Avrupa üzerinden satis odakli dünyaya açilmalarindan dolayi mutlu olduklarini ifade etti.

Folkart’ta aile geçmisine dayali köklü etik degerler esliginde; sürdürülebilir yenilik bilinci tasidiklarini belirten Sancak, çevre dostu, ileri teknoloji ile donatilmis, evrensel yapilar insa ederek, yatirimcilarina her projede yüksek katma deger sagladiklarini vurguladi.

Sancak, Izmir’i Dubaili yatirimcilara tanitirken, sehrin 8 bin 500 yillik tarihine gönderme yaparak, "Aslinda ben size bir zamanlar Amazonlar’in dolastigi, büyük ozan Homeros’un siirler dillendirdigi, Büyük Iskender’in yeniden kurdugu, çok sayida medeniyete ev sahipligi yapmis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sehrinden, tarih koridorlarindaki derin bir yolculuktan, binlerce yillik tarihsel mirasa sahip Izmir’den sesleniyorum. Izmir, tarihi ve kültürel kimligiyle, insanligin eristigi evrensel uygarligin besigi konumunda." açiklamasinda bulundu.

Folkart’in Izmir’den büyüyen ve ayni sehirden sektörde Türkiye’ye liderlik yapan ilklerin sirketi oldugunu aktaran Sancak, Izmir’in tarihi boyunca Akdeniz’in en önemli liman merkezlerinden biri oldugunu hatirlatti.

Sancak, Izmir’in ekonomik olanaklarini, havadan ve karadan ulasim imkanlarini, Avrupa, Orta Asya ve Orta Dogu'nun kesisme noktasinda yer alan kentin birçok lojistik imkani ile Türkiye'nin bati kapisi rolünü oynadigini aktardi.

Izmir hakkinda detaylar paylasan Sancak, ana limani, limanlari, 5 teknoparki, 16 organize sanayi bölgesi, 3 serbest bölgesi ile Izmir’in yatirimcilar için ideal bir ortam ve altyapi sundugunu vurguladi. Sancak, yatirimcilari bugünün ve gelecegin en özel sehirleri arasinda gösterilen Izmir’e davet ederken, Folkart’in yeni is birliklerine hazir oldugunu aktardi.

- Izmir'e 25 milyar TL'lik proje

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak ise rakamlarla Folkart’i ve yeni projelerini tanitti. Folkart’in Izmir’den çikan en büyük konut/ofis gelistiricisi ve üreticisi oldugunu ve sektöründe Türkiye’de öncü rolü tasidiklarini ifade eden Sancak, bugüne kadar bitirdikleri 16 proje disinda, su anda 8 özel projeyi ayni anda sürdürdüklerini vurguladi.

Sancak, Izmir’de yaptiklari ve su an yürüttükleri tüm projelerin, yatirim degerinin 25 milyar TL’yi astigini belirtti. Türkiye’nin farkli illerinde de yeni yatirimlar planladiklarini bildiren Sancak, Dubaili yatirimcilari projelerini yerinde görmek üzere Izmir’e davet etti.

Açiklamada verilen bilgiye göre, Folkart’in Dubai Mandarin Oriental Otel’deki özel gecesinin sunumunu ünlü tiyatro oyuncusu Volkan Severcan gerçeklestirdi. Gecede Ney In Ethno Jazz adli özel grup sahne aldi. Avrupa’da birçok noktada sahne alan özel grupta, Türkiye’nin tek kadin neyzeni Burcu Karadag bulunurken, Etibar Asadli, Alafsar Rahimov, Enver Muhamedi, Ekin Cengizkan’dan olusan orkestraya vokalde sarkilariyla Elnur Hüseynov ve Ghizlane El Hakani eslik etti. Konser, katilanlar arasinda büyük bir begeni topladi.

Kaynak: AA