Baskan Atabay, 'Didim'de Yüzler Paylastikça Gülecek'

Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, düzenlemis oldugu basin toplantisinda belediyeler tarafindan hayata geçirilen karakis programi hakkinda bilgiler verdi. Program kapsaminda hayirsever vatandaslar ile ihtiyaç sahibi vatandaslar bir araya getirilerek yardimlasma agi kuracak.

Baskan Atabay, 'Didim'de Yüzler Paylastikça Gülecek'
Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, basin toplantisi gerçeklestirdi. Didim Belediyesi Altinkum Ek Hizmet binasinda gerçeklestirilen basin toplantisina Didim Belediye Baskan Yardimcisi E. Öznur Gündogdu ve basin mensuplari katildi.

Toplantida gazetecilerin sorularini samimiyetle yanitlayan Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, belediyeler tarafindan ortaya koyulan karakis programi hakkinda bilgiler verdi.

Baskan Atabay, “Karakis programimiz durumu iyi olanlarin, kötü olanlara yardim etmesini içeren bir program. Bizler Cumhuriyet Halk Partili belediyeler oldugumuz için bu tür yardimlasma ruhunu biraz daha öne çikararak hareket etmek temel prensiplerimizden birisi. Her belediye bir sekilde aldiklari karar dogrultusunda bu kampanyaya katiliyor. Bizde Didim Belediyesi olarak zaten geçmisten bu yana yaptigimiz isleri bir baslik altinda toplayip bu karakis yardimina destek olalim dedik. Durumu iyi olan vatandasimizin böyle bir kampanyaya katilarak fiziki anlamda ihtiyaçlari gidermek degil, vatandaslarimiz arasinda bir gönül bagi kurulmasi, eski yardimlasma duygumuzu daha fazla ortaya koyarak, ortak bir yasam tesis etme konusunda belediyenin öncü olmasini istedik” ifadelerini kullandi.

Karakis programinin içerigi hakkinda bilgi veren Baskan Atabay, “Gönüllere umut faturaya kardes olalim diye adlandirdigimiz yardimimiz kapsaminda, ihtiyaci olan vatandaslarimiz elektrik ve su faturasini getirecek belediyede halk masasindaki arkadasimiza teslim edecek. Biz de bunu duyuracagiz. Bunu ödemek isteyen vatandas katkida bulunacak. Vatandaslarimiz 444 81 09 no lu telefondan ya da bizzat gelerek bize ulasabilirler. Yardim edebildigi kadarini vatandasimiz edecek, geri kalanin belediye olarak biz karsilayacagiz” dedi.

Baskan Atabay, “Yüzler Paylastikça güler diye adlandirdigimiz yardim kapsaminda kuru gida yardimi yapiyoruz. Elimizde hazir gida kolilerimiz oluyor. Vatandaslarimiza bu kampanya haricinde sürekli olarak böyle bir yardimda bulunuyoruz. Bu kampanyaya vatandaslarimiz istedigi sekilde katilabilecek. Vatandaslarimizdan iyi bir katilim olursa, birçok kisinin ihtiyacini görmüs olacagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Atabay, “Bir kase mutluluk” olarak adlandirdigimiz sicak yemek yardimimiz var. Vatandaslarimiz bize 444 81 09 nolu telefonumuzdan ulasarak bilgi alip, bizim yönlendirecegimiz sicak yemek firmasi ile görüserek, bütçesi dogrultusunda yardimi yapacak. Bizde yemegi vatandasimiza ulastiracagiz. Bizim sicak yemek kampanyamiz devam ediyor. Tespitlerimiz var, yasli, yalniz yasayan, disariya çikip ihtiyacini gideremeyen insanlara yemek saatlerinde biz sicak yemekleri ulastiriyoruz. Bu kampanya dogrultusunda daha da artarak devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA