Akdeniz'de Eskiyen Çöp Konteynirlari Yenileniyor

Akdeniz Belediyesince, halk sagliginin korunmasi kapsaminda korona virüs salgini ile mücadelenin sürdügü bu dönemde vatandaslarin temiz ve saglikli bir çevrede yasamlarini sürdürebilmeleri için yipranan çöp konteynirlarini yenilendigi bildirildi.

Akdeniz'de Eskiyen Çöp Konteynirlari Yenileniyor
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ilçeye bagli 65 mahalleye 7 gün 24 saat esasina göre hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri, ilçe genelinde bulunan ve zaman içinde eskiyip ömrünü tamamlayan çöp konteynirlarini yenilemeye devam ediyor.

Ekipler tarafindan ilk etapta insan hareketliliginin, araç ve isyeri yogunlugunun görüldügü ana caddelerle birlikte, mahalle sakinlerinin talepleri dogrultusunda ömrünü tamamladigi veya zarar gördügü tespit edilen çöp konteynirlari, hibe yoluyla belediyeye gelen yeni çöp konteynirlari ile degistirildi.

Mahalle sakinlerinden gelen talepler ve ekiplerin sahadaki incelemeleri sonucu gerekli olan mahallelere de yeni çöp konteynirlari ulastirilacak. Diger yandan, yeniden kullanilabilecegi belirlenen deforme olmus çöp konteynirlari ise belediyenin makine ikmal sahasindaki ekiplerce tadilattan geçirilip ihtiyaç duyan mahallelerin sokaklarina tekrar yerlestiriliyor. Böylelikle belediye, bir maliyet kaleminden de kurtulmus oluyor.

Caddeler, pazaryerleri ve meydanlar yikaniyor

Korona virüs salginina karsi alinan ve araliksiz süren tedbirler kapsaminda da sahada görevli ekipler, Akdeniz ilçe genelinde bulunan bütün çöp konteynirlarini, cadde, sokak, meydan ve semt pazarlari ile taziye yerlerini belirli periyotlarda ilaçli su ile yikayip dezenfekte etmeye devam ediyor.

Bu arada çevre koruma müdürlügüne bagli çöp taksi ise ilçenin farkli mahallelerinde sokaklara birakilan molozlar, eskimis mobilyalar, agaç kalintilari ve çesitli atiklari toplayip kent merkezinden çikariyor.
Kaynak: İHA