30 Bin Lira Degerinde Kablo Çalan 6 Kisiden 3'Ü Yakalandi

Eskisehir merkezli düzenlenen es zamanli operasyonda kablo hirsizligi yaptigindan süphelenen 6 kisiden 3 kisi yakalandi.

30 Bin Lira Degerinde Kablo Çalan 6 Kisiden 3'Ü Yakalandi
Eskisehir Il Jandarma Komutanligi’na Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) dedektifleri, 11 Agustos 2021 tarihinde Alpu ilçesi, Yunus Emre Mahallesinde yaklasik 30 bin TL degerinde haberlesme ve enerji nakil kablosunun kimligi meçhul kisi ya da kisilerce çalinmasi olayinin aydinlatilmasi ve faillerinin yakalanmasina yönelik çalisma baslatti. Yapilan takip sonucu 6 süphelinin kimlikleri tespit edildi. Süphelilerin yakalanmasi amaciyla, 13 Aralik 2021 günü Istanbul ve Diyarbakir’da Eskisehir merkezli icra edilen es zamanli operasyonda 3 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Süphelilere ait ev ve araçlarda yapilan aramada 1 adet 9 mm. çapinda kuru-sikidan bozma el yapimi ruhsatsiz tabanca, 7 adet 9 mm. fisek, 5 adet cep telefonu ve 5 adet SIM kart ele geçirildi. Süphelilerin yapilan sorgusunda, suç islemek amaciyla örgüt kurmak suretiyle farkli tarihlerde Balikesir, Manisa, Izmir, Kirklareli, Afyonkarahisar ve Kütahya’da da haberlesme ve enerji nakil kablosu hirsizligi yaptiklari belirlendi. Yakalan 3 süpheliden 2’si çikarildigi mahkemece süpheli tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilirken, 1 süpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, hirsizlik olayi ile ilgisi bulunan 1 süphelinin halen benzer suçtan cezaevinde oldugu tespit edildi. Diger 2 süphelinin yakalanmasi çalismalarina devam edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA