Bayburt'ta '1916 Yilindan Günümüze MTTB Ve Gençlik' Konferansi Düzenlendi

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Baskanvekili ve eski TBMM Baskani Ismail Kahraman: 'Disarisi bizim güçlü olmamizi istemiyor. Ne zaman güçleniyorsak hemen önümüze geçiyorlar. Biz diger devletlere benzemeyiz'

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Baskanvekili ve eski TBMM Baskani Ismail Kahraman, "Disarisi bizim güçlü olmamizi istemiyor. Ne zaman güçleniyorsak hemen önümüze geçiyorlar. Biz diger devletlere benzemeyiz." dedi.

Kahraman, Bayburt Üniversitesi ve Milli Türk Talebe Birligi (MTTB) Bayburt Subesi tarafindan Egitim Fakültesi'ndeki Prof. Dr. Fuat Sezgin Toplanti Salonu'nda düzenlenen "1916 Yilindan Günümüze Milli Türk Talebe Birligi ve Gençlik" konferansinda, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girisimi ve sonrasinda yasananlari anlatti.

Hain darbe girisiminin yapildigi dönemde TBMM Baskani oldugunu hatirlatan Kahraman, 15 Temmuz gecesi sadece Türkiye'nin degil, Türkiye'ye yakinligiyla bilinen bütün bölgenin büyük bir badire atlattigini söyledi.

"O gece bir darbe tesebbüsü yoktu, ihtilal tesebbüsü de yoktu. O gece Türkiye'nin isgal tesebbüsü vardi." diyen Kahraman söyle devam etti:

"Ama en büyük hesap sahibi Cenabihak. Bir Genelkurmay 2. Baskaninin Kolordu'ya giderek bir hareketlenme var mi diye bakmasi üzerine telasa kapildilar. 'Ögrenildik biz, elimizden yetki alinacak, rütbelerimiz alinacak bir an evvel harekete geçelim' dediler ve bes saat önce dügmeye bastilar. Yoksa uykuda olsaydik, diger darbe, kalkismalardaki gibi sabaha karsi yapilsaydi, Türkiye gitmisti."

Kalkismanin bastirilmasinin ardindan TBMM'ye geçmis olsun ziyaretine gelenlerden bahseden Kahraman, "Bizim kültür cografyamiz hemen geldi. Bunlardan biri Karadeniz Ekonomik Isbirligi Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Asaf Hajiyev. Egildi, üç defa bayragi öptü ve 'siz bizi kurtardiniz.' dedi. Gürcistan Basbakani ile Bosna Hersek Basbakani da ayni seyi söyledi. Oyun çok büyüktü, senaryo çok büyüktü, proje, hedef çok büyüktü." diye konustu.

FETÖ'nün sadece bir kukla ve figüran oldugunu ifade eden Kahraman, "Bunu biri, vaizin, bir kisinin yapmasi, düsünmesi mümkün degil. Bunu bir üçlü organize etti ve disaridan olan bu organize neticeye ulasmadigi için çok üzüldüler. Bu organizeyi yapanlar 'geçmis olsun' için bir ay sonra gelmeye basladilar. Halen bekliyorlardi 'gene bir sey olabilir' diye." degerlendirmesinde bulundu.

Hain darbe girisiminin ardindan ziyarete gelen dönemin ABD Baskan Yardimcisi Joe Biden'la arasinda geçen konusmayi da anlatan Kahraman, sunlari kaydetti:

"Biden, 'din buna müsaade etmemelidir' dedi. Benim dinimin teröre açik oldugunu ifade eden laflar söylüyor. Lafini bitirmesini bekledim. Sayin Baskan Yardimcisi dedim, 'çözemedigim bir problem var kafamda, asamiyorum, izani yapamiyorum. Bana yardimci olur musunuz?' Bunu iki defa tekrar ettim. 'Hay hay' dedi, dikkat kesildiler. 'Siz Ikiz Kuleleri havaya uçuran, Pentagon'u bombalayan teröristi yakaladiniz, yok ettiniz, denize attiniz ve cezasini verdiniz ama ayni terörist su anda Pensilvanya'da oturuyor. Ne veriyorsunuz, ne muhakeme ediyorsunuz ne de ifade aliyorsunuz. Bu tenakuz. Ben bunu anlayamiyorum.' Diplomaside bu tip konusmalar biraz kabadir. Biraz durdu. Iki dakika geçmistir, daha da fazla bekledi, renkten renge girdi."

Kahraman, Biden'in, Amerika'nin bir hukuk devleti oldugunu ve FETÖ elebasini teslim etmenin adalete aykiri oldugunu söyledigini dile getirerek, "'Sayin Baskan Yardimcisi, bende bir hukukçuyum. Saham da anayasa sahasidir. Bir yeni anayasa hazirliginda 4 ay komisyon baskanligi yaptim. Sizin anayasanizi biliyorum, eyalet anayasasini biliyorum. Biz de hukuk devletiyiz. Aramizda suçlularin iade anlasmasi var. Biz vazgeçilemez bir müttefikiz. Bizim hudutlarimiz, kültür cografyamiz bambaskadir. Yanlis yapiyorsunuz' dedim." ifadelerini kullandi.

Biden'e, TBMM'de tahribatin oldugu alanlari gösterdigini anlatan Kahraman, söyle konustu:

"Döndü oradaki kameralarin karsisina, 'bu manzarayi Amerikan kamuoyu görse Türkiye'nin hassasiyetini anlar.' dedi. Disarida da bunu bilmiyorlar, anlatmiyorlar. Yani ordu demokrasiyi korumaya geldi de mani olundu gibi veriyorlar, gerçegi vermiyorlar. Disarisi bizim güçlü olmamizi istemiyor. Ne zaman güçleniyorsak hemen önümüze geçiyorlar. Biz diger devletlere benzemeyiz. Biz Osmanli'nin varisiyiz. Biz büyük bir mirasin temsilcisiyiz. Biz büyük bir cografyanin ümit ettigi, önderlik bekledigi ülkeyiz, devletiz."

Kahraman, programdan önce Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ile Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci'yi de ziyaret etti.
Kaynak: AA