Alkollü Sürücü Sebebiyle Bisikletiyle Hayatini Kaybeden Teoman Telek Bisiklet Etkinligi Ile Anildi

Bisikleti ile evine giderken alkollü bir sürücünün neden oldugu trafik kazasinda iki ay önce hayatini kaybeden Yakin Dogu Üniversitesi çalisanlarindan Teoman Telek, düzenlenen bisiklet etkinligi ile anildi.

Alkollü Sürücü Sebebiyle Bisikletiyle Hayatini Kaybeden Teoman Telek Bisiklet Etkinligi Ile Anildi
Bisikletiyle evine giderken, alkollü bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek sebep oldugu trafik kazasinda hayatini kaybeden Teoman Telek, Yakin Dogu Üniversitesi Yurtlar Müdürlügü’nün Bisiklet Federasyonu, Bisiklet Severler Dernegi ve Velespeed’in destegi ile düzenledigi bisiklet turu ile anildi.

Trafikteki bisikletlilere dikkat çekmek, daha emniyetli yollar talep etmek ve trafik kurallarina uyulmasi yönünde toplum bilinci olusturmak için düzenlenen “Teoman Usta anisina, trafikte bisikletimle ben de varim!” anma sürüsüne çok sayida ögrenci katildi.

Bisikletlerini Lefkosa sokaklarinda Teoman Telek’i anmak için süren bisikletçiler “trafikte biz de variz” mesaji verdi.

15 yildir Yakin Dogu Üniversitesi kafeteryalarinda asçi olarak çalisan Teoman Telek, 13 Ekim 2021’de evine gitmek üzere çiktigi yolda, alkollü bir sürücünün neden oldugu trafik kazasinda hayatini kaybederek büyük bir üzüntü yasatmisti. Üç çocuk babasi, 44 yasindaki Telek, güler yüzlü ve sakin kisiligi ile çalistigi üniversitede herkesin sevgisini kazanmis isimlerin basinda geliyordu.

“Etkinlikle, Teoman Ustayi anarken, bisikletçilerin trafikte yasadiklari zorluklara da dikkat çekmek istedik”

“Uzun yillar üniversite bünyemizde çalisan ve güler yüzüyle herkesin sevgisini kazanan Teoman ustayi bir trafik kazasinda kaybetmek, bizleri derinden sarsti” diyerek öncelikle üzüntüsünü dile getiren Yakin Dogu Üniversitesi Yurtlar Müdürü Recep Ugur Arslan, düzenledikleri bisiklet sürüsü ile Teoman Telek’i anarken, bisikletçilerin trafikte yasadiklari zorluklara da dikkat çekti. “Trafikte biz de variz!” mesaji vermek istediklerini söyleyen Arslan, “Bisiklet, sehir içi mesafelerin kisaliginin da avantaji ile ülkemizdeki ana ulasim araçlarindan biri olarak konumlandirilabilir. Ancak bunun için yol düzenlemelerinin yapilmasi ve toplumsal bilincin artirilmasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA