EGIAD, Üniversitelerle Is Birligini Güçlendiriyor

Geçmis dönemlerde Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile is birligi protokolü imzalayan Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), Usak Üniversitesi ile de is birligi protokolü imzaladi.

EGIAD, Üniversitelerle Is Birligini Güçlendiriyor
Türkiye’de saglik, mühendislik, egitim, sanat, spor, tarim, ormancilik, gida ve hayvanciligin gelistirilmesi ve modernize edilmesine yönelik sanayi-üniversite is birliginin saglanmasi amaciyla gerçeklesen imza töreni sonrasinda, bu kapsamda projeler gelistirilmesi ve katma degeri yüksek üretimler yapilmasi karara baglandi. Ayrica cam, seramik, tekstil gibi alanlarda pilot üniversite olarak taninan Usak Üniversitesi’nin, EGIAD üyelerinden bu kapsamda faaliyette bulunan sirketlerle is birligi saglamasi ve ögrencilerin istihdam edilmesine yönelik çalismalar gerçeklestirilmesi karara baglandi.

Protokol törenine EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, Baskan Vekilleri Cem Demirci, Fatih Mehmet Sancak, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Tutum, Pinar Berberoglu, Müge Sahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Fatih Dalkiliç, Sanayi, Dijitallesme ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Baskani Ceren Sertdemir Yavuz, Baskan Vekili Remzi Uslu, Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Usak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Atike Ince Yardimci katilim gösterdi.

“Iyi bir bilim insani olmalari öncelikleri olsun istiyoruz”

Törende 66 ülkeden 3 bin 400 yabanci ögrencisi ile tekstil, seramik ve cam alanlarinda pilot okul olarak yaptiklari faaliyetleri aktaran Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, EGIAD (Ege Genç Is Insanlari Dernegi) ile kariyer etkinlikleri yapabileceklerini ifade etti.

Savas, “Çocuklari iyi yönlendirmek mentorlük yapmak gerekir. Kendilerine yol haritalari seçmeleri için yardimci olmak gerekir. Sivil toplum kuruluslarinda etkin olmalarini öneriyoruz. Iyi bir bilim insani olmalari öncelikleri olsun istiyoruz. Ögrencilerimize ne yaparsaniz yapin, en iyisini yapin önerisinde bulunuyoruz. Kaderimiz geri kalmislik olmamali, ögrencilerimizin bilime iliskin projeler üretmelerini öneriyoruz. Ögrencilerimizin çok çalismalarini destekliyoruz” dedi.



“Kim çalisirsa sirtimizda tasimaya haziriz”

Prof. Dr. Ekrem Savas, Üniversitede Teknopark kurulmasi sürecini de aktararak, “Yüzde 50 oraninda doluluk sagladik. AR-GE firmalarimiz agirlikta. Ülke sanayisinin uluslararasi rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapiya kavusturulmasi maksadiyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik gelistirmek, ürün kalitesini veya standardini yükseltmek, verimliligi artirmak, arastirmaci ve vasifli kisilere is imkani saglamak amacindayiz. Katma degerli isler yapmaya açigiz. Kim çalisirsa sirtimizda tasimaya haziriz” ifadelerini kullandi.

100 ögrencinin katilimi ve 36 ögrencinin istihdami üzerine Istihdam Merkezi açtiklarini da ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savas, Usak Üniversitesi’nden mezun olan gençlerin sehirden kopmamasi için çalismalar yürüttüklerini de vurguladi.

“STK olarak üniversiteler ile ortak projeler gelistirmeye önem veriyoruz”

Daha önce de Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile de isbirligi protokolü imzaladiklarini hatirlatan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ise, üniversite-sanayi is birliginin öneminin bilincinde olan bir STK olarak üniversiteler ile ortak projeler gelistirmeye önem verdiklerini ifade etti.

AR-GE projeleri, bilisim sektöründe yenilikçi çalismalar ve girisimcilik hikayelerinin üniversitelerden çiktigini vurgulayan Yelkenbiçer, “Üniversite–sanayi isbirliginde, arastirmalar gerçeklestirmek, girisimciler ve piyasalar arasindaki isbirligini artirmak, teknolojik bilgiyi ticarilestirmek, teknolojisi yogun üretim ve girisimciligi desteklemek, küçük ve orta ölçekli isletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu saglamak, yatirim olanaklari olusturmak bilgi ve teknoloji transferini kolaylastirmak, yüksek katma degerli, AR-Ge’ye dayali ileri teknoloji ürün ve hizmetlerin üretilmesine destek olmak hedefindeyiz” diye konustu.

Konusmasinda EGIAD’in tanitimina da yer veren Yelkenbiçer, Kariyer Günleri, Sanayi Günleri, Girisimcilik çalismalarina her zaman destek vermeye hazir olduklarini ifade etti.

Yapay zekaya iliskin degerlendirmelerin de yapildigi toplantida yakin zamanda is gücünün dönüsüme ugrayacagi ve gençlere bu konuda büyük is düstügü kaydedildi.
Kaynak: İHA