DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Çanakkale'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Bugün 81 ilde 81 il baskani görevlendirdik. 973 ilçenin 680'ininde bugün ilçe baskanlarimiz görevinin basinda, sadece yönetim kurulu üyesi olan il ve ilçelerimizin toplaminda 12 bin arkadasimiz var. Bu arkadaslarimizin özelligi ilk defa siyasete bizimle baslamalaridir. Biz ortak akla, istisareye, parti içi demokrasiye önem veriyoruz." dedi.

Babacan, partisinin Çanakkale Il Baskanliginda gazetecilerle bir araya geldi.

Siyasette, ilke ve degerlerden asla taviz vermediklerini belirten Babacan, "DEVA Partisi'ni kurdugumuz arkadaslarimizin ortak özelligi ayni Türkiye'ye bakiyor olmamizdir." ifadesini kullandi.

Babacan, sözlerini söyle sürdürdü:

"DEVA Partisi ilke ve degerleriyle bütünlesik bir sekilde yetisen, siyasi tecrübesini her gün arttiran yeni bir nesil yetisiyor. Bu ülkemiz için çok kiymetli. Partimizi kurmadan önce sunu gördük, vatandaslarimiz mevcut siyasi düzeni elinin tersiyle itiyor. Hiçbir partiye oy veren gönül rahatligiyla oy vermiyor. DEVA Partisi'ni kurmadan önce bunu gördük. Yoksa gider, su parti iyi, biz buna destek veririz ve bu parti Türkiye'yi düzlüge çikarir... Baktik ama öyle bir sey yok. Onun için sifirdan yeni bir baslangiç yaptik."

Genel Baskan Babacan, partilerinin siyasi yapilanmasinin sürdügünü il ve ilçe kongrelerine devam ettiklerini belirtti. Büyük bir yapilanma gayreti içinde olduklarini anlatan Babacan, "Bugün 81 ilde 81 il baskani görevlendirdik. 973 ilçenin 680'ininde bugün ilçe baskanlarimiz görevinin basinda, sadece yönetim kurulu üyesi olan il ve ilçelerimizin toplaminda 12 bin arkadasimiz var. Bu arkadaslarimizin özelligi ilk defa siyasete bizimle baslamalaridir. Biz ortak akla, istisareye, parti içi demokrasiye önem veriyoruz." diye konustu.

Babacan, konusmasinin ardindan esnaf ziyaretlerinde bulunmak ve STK temsilcileriyle görüsmek üzere Biga ilçesine hareket etti.

Kaynak: AA