Zorunlu Kis Lastigi Uygulamasi Basladi

Sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlar için zorunlu hale getirilen kis lastigi takma zorunlulugunun baslamasinin ardindan trafik ekipleri araçlarda kis lastigi kontrolü yapti.

Sehirler arasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenligiyle sorunsuz seyahat için kullanilmasi gereken kis lastigi uygulamasi nedeniyle Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'da trafik ekipleri kontrollere basladi.

Kirklareli Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri kentin giris ve çikis noktalarinda, araçlarda kis lastigi denetimi yapti.

Ekipler özellikle yolcu tasimaciligi yapan sürücüleri kis lastigi takmalari konusunda uyardi. Trafik ekipleri kurallara uymayan ticari araçlarin trafikte seyretmelerine izin verilmeyecegini bildirdi. 1 Nisan 2022'de sona erecek kis lastigi takma zorunluluguna uymayan araç sürücülerine 846 lira ceza kesilecek.

Sürücülerden Mustafa Aydin, AA muhabirine, kis lastiginin her araç için gerekli oldugunu söyledi.

Özellikle de tonajli ve yolcu tasiyan araç sürücülerinin kesinlikle kis lastigi takmasi gerektigini ifade eden Aydin, "Çünkü hava sartlari malum ani bir sekilde gizli buzlanma olabiliyor. Hava sartlarindan dolayi kesinlikle gerekli diye düsünüyorum. Tabi ki takmak zorundayiz her an kaza geliyorum demez. Ondan dolayi emniyet amaçli takmak zorundayiz. Çok da iyi yapiyorlar. Zaten sürekli bu yoldan gelip geçiyoruz, sürekli denetim yapiliyor." diye konustu.

Nesat Yildiz da, can tasidigi için kis lastigi taktigini denetimlerinde de sik sik yapilmasi gerektigini ifade etti.

Edirne ve Tekirdag'da da kontroller devam ediyor.

Kaynak: AA