'SPL Elektronik Lisanslama Sinavlari' Ankara'da Yapilacak

Ankara’da yeni elektronik sinav merkezinin devreye alinmasi ile adaylarin elektronik ortamda lisanslama sinavlarina erisiminin kolaylasmasi ve sinav merkezlerine yenisi eklenerek sinav merkezlerinin yayginlasmasi bekleniyor.

Sermaye Piyasasi Lisanslama Sicil ve Egitim Kurulusu AS (SPL), çalismalarini tamamlayarak yeni bir elektronik sinav merkezini Ankara’da devreye aldi ve lisanslama sinavlarina girecek adaylarin hizmetine sundu.

SPL, Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) tarafindan sermaye piyasasi kurumlarinda ve halka açik ortakliklarda çalisan veya çalisacaklarin mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini tespit etmek amaciyla lisanslama sinavlari yapmak, mesleki yeterliliklerini gösterir lisans vermek, lisans sahibi kisilerin sicilini tutmak ve lisanslarla ilgili egitim programlari düzenlemekle yetkilendirilmis olup 2011 yilinda faaliyetlerine basladi.

Sundugu tüm hizmetlerde dijital teknolojileri etkin sekilde kullanarak bir çok yeni uygulamayi hayata geçiren SPL, sermaye piyasasi çalisanlarina katma deger saglayan çözümler ve uygulamalar üzerine fark yaratan kuruluslar arasinda yer aliyor.

Bu kapsamda çalismalarini sürdüren ve Türkiye'de sermaye piyasalarinin ihtiyaç duydugu nitelikli isgücünün yetistirilmesine ve sürekli gelisiminin saglanmasina lisanslama, sinav, sicil ve egitim hizmetleri ile katkida bulunan SPL çalismalarini tamamlayarak yeni bir elektronik sinav merkezini Ankara’da devreye aldi ve lisanslama sinavlarina girecek adaylarin hizmetine sundu.

SPL Lisanslama, sinav ve sicil faaliyetleri yaninda; lisans sahibi kisiler için zorunlu olan ve web tabanli sunulan yenileme egitimleri, sermaye piyasalarinda aktif görevde bulunan veya bu alanlara ilgi duyan kisilere yönelik olarak sunulan mesleki gelisim egitimleri, borsaya kote sirketler açisindan alinmasi zorunlu olan ve yine web tabanli olarak Merkezi Kayit Kurulusu AS (MKK) ile ortak sunulan Elektronik Genel Kurul Sistemi Egitimleri düzenliyor.

- Sinav merkezlerinin yayginlasmasi bekleniyor

Bu kapsamda Ankara’da sinava girmek isteyen adaylar online ortamda SPL basvuru sistemi üzerinden basvurularini yapabilecek.

Lisanslama faaliyetleri kapsaminda lisans belgeleri, faaliyet alanlari ve ihtisas konularina göre farklilik göstermekte olup lisanslama sinavlarinda basarili olunmasi ve diger lisans alma kosullarinin saglanmasi halinde alinabilecek 9 adet lisans türü bulunuyor.

Bu lisans türleri, Sermaye Piyasasi Faaliyetleri Düzey 1 Lisansi, Sermaye Piyasasi Faaliyetleri Düzey 2 Lisansi, Sermaye Piyasasi Faaliyetleri Düzey 3 Lisansi, Türev Araçlar Lisansi, Gayrimenkul Degerleme Lisansi, Konut Degerleme Lisansi, Kredi Derecelendirme Lisansi, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansi ve Bilgi Sistemleri Bagimsiz Denetim Lisansi seklinde.

30 Kasim'da açilisi yapilan SPL Sinav Merkezinde ilk sinav 1 Aralik tarihi ile gerçeklestirildi.

Ankara’da yeni elektronik sinav merkezinin devreye alinmasi ile adaylarin elektronik ortamda lisanslama sinavlarina erisiminin kolaylasmasi, ayni zamanda sinav merkezlerine yenisi eklenerek sinav merkezlerinin yayginlasmasi bekleniyor.

Kaynak: AA