Mus'ta Üniversiteli Ögrencilerin Güvenligi Kadin Komutanlara Emanet

Mus Il Jandarma Komutanligi bünyesinde görevli kadin astsubaylar, üniversite çevresinde ögrenciler için aldiklari tedbirlerle gençlere daha güvenli bir egitim ortami sagliyor.

Mus'ta Üniversiteli Ögrencilerin Güvenligi Kadin Komutanlara Emanet
Içisleri Bakanligi iç güvenlik operasyonlari kapsaminda terör örgütü PKK’ya göz açtirmayan güvenlik güçleri, tesis edilen huzuru sürdürmek adina sorumluluk bölgesinde denetimlerini araliksiz sürdürüyor. Mesai mefhumu gözetmeksizin asayis, narkotik, kaçakçilik ve terörle mücadelede görev alan kadin komutanlar, bir yandan da üniversite ve KYK kiz yurdu arasinda uygulama yaparak ögrencilerin huzur ve güveni için ter döküyor.

Mus Alparslan Üniversitesi (MAUN) önünde trafik, asayis, GBT sorgulamalari yapan kadin komutanlar, gençlerin uyusturucu ve uyarici maddelerden korunmasi için de hem drone hem de dedektör köpek yardimiyla arama faaliyeti yürütüyor.

Alinan tedbir ve uygulamalar sayesinde okula daha güvenli bir ortamda giden kiz ögrenciler, kadin komutanlara tesekkür etti.

“Güvenlikle alakali hiçbir sikintimiz yok"

Paramedik Bölümü ögrencilerinden Gamze Aslan, kadin astsubaylarin devamli olarak üniversite önünde bulunmasindan dolayi gayet güvenlikli bir ortamda egitim gördüklerini söyledi.

Güvenlik tedbirleri kapsaminda hiçbir sorun yasamadiklarini anlatan Aslan, “Bu anlamda gayet huzurluyuz. Onlari burada görmek güven verici. Mus, gayet güvenli bir sehir. Egitim açisindan da hiçbir sikinti görmüyorum” dedi.

Ögrencilerden Rabia Firat da kadin komutanlarin varligindan dolayi çok rahat olduklarini vurgulayarak, “Rahatlikla okula gidip gelebiliyoruz. O yüzden içimiz rahat. Onlarin burada olmasi bizim güvenligimiz açisindan çok iyi. Kendimizi çok rahat hissediyoruz. Burada olduklari için onlara tesekkür ediyoruz. Kendimizi çok iyi ve güvende hissediyoruz. Devletin kudretinin yaninda, sefkat elinin de burada olmasi bizi gururlandiriyor, sevindiriyor. Bu konuda da çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA