Eregli Belediye Baskani Posbiyik Açiklamasi 'Iskan Magdurlarinin Su Ücretlerini Indiriyoruz'

Zonguldak’in Eregli Ilçe Belediye Baskani Halil Posbiyik, geçmis dönemde olusan iskan magdurlarina kolaylik saglamak için kullandiklari insaat suyu ücretlerini 6 TL’ye düsüreceklerini açikladi.

Eregli Belediye Baskani Posbiyik Açiklamasi 'Iskan Magdurlarinin Su Ücretlerini Indiriyoruz'
Kdz. Eregli Belediye Meclisi Aralik ayi olagan toplantisinda konusan Belediye Baskani Halil Posbiyik’tan iskan magdurlarina müjdeli haber geldi. Posbiyik, magdurlarin kullandiklari insaat suyu ücretlerini indireceklerini açikladi.

Iskan magdurlarinin sorununun Çevre Bakanliginda görüsüldügünü ve bir sonuç çikmadigini anlatan Baskan Posbiyik, konuyla ilgili sunlari söyledi:

“Geçmis dönemden kalma sikintili dosyalar vardi. Bunlar çok magdur durumdalar. Insaatlara ruhsat verilmis ancak emsal büyüklügü oldugu için iskanini kanunlar geregi belediye olarak veremiyoruz. Ankara’ya gidilsin diye kendilerinden rica ettik. Milletvekilimiz Hamdi Uçar, TSO Baskani Arslan Keles, Insaat Müteahhitleri Dernegi Baskani Mustafa Demiray, baskan yardimcim Haluk Okur ve Mustafa Kiliç, Çevre Bakanligi’nda en üst kademelerde görüstüler. Bu magdurlarin sorunlarina bir çare olsun diye su ücretlerinde indirim yapmaya karar verdik. Bunlar en çok su ve elektrik parasindan magdur oluyorlar. Çünkü iskanlari olmadigi için insaat suyu üzerinden ücretlendiriliyorlar. Meclis grubu arkadaslarimla dün karar aldik, kullandiklari insaat suyunun tonunu 6 liraya düsürüyoruz. Elektrik belediyeye bagli olmadigi için o konuda biz bir sey yapamiyoruz.”

Lojmanlara kafeterya, Sanat Sokagi’na galeri yapilacak

Belediye çalismalari hakkinda da bilgi veren Baskan Posbiyik, Erdemir Sinemasi altina kafeterya ve Sanat Sokagi’na da Galeri yapacaklarini belirtti.

Posbiyik, “Erdemir sinemasinin altinda 7 dönümlük bir alanimiz var. Buraya kafeterya yapacagiz ve peyzaj düzenlemesi olacak. Projesi bitti, yakinda ihaleye çikacagiz. Halkimiz ve özellikle gençler için müthis bir alan olacak. Sahilde bulunan Sanat Sokagi’na galeri yapiyoruz. Geçmisten günümüze bütün festivallerimizi, sanatçilarimizi resmeden bir galeri olacak. Onun projesi de son asamasina geldi, yakinda ihaleye çikacagiz. Bali ve Hastane arasinda yeni çevre yolu açmak için 400 milyon TL civarinda is makinesi almak için ön görüsmeleri yaptik. Sakindere Projesi ve Kepez bölgesinde ara yol açma çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA