Bozlak Ustasi Muharrem Ertas, Halk Konseri Ile Anilacak

KIRSEHIR – Kirsehir Belediyesi, bozlak ustasi Muharrem Ertas’i düzenleyecekleri halk konserleri ile anacak.

Bozlak Ustasi Muharrem Ertas, Halk Konseri Ile Anilacak
Konserler kapsaminda Kirsehir’de, Gülsen Kutlu, Ertas Kardesler ve Belediye Türk Halk Müzigi Korosu sahne alacak. Belediye Baskani Selehattin Ekicioglu, 3 Aralik 1984 tarihinde hayatini kaybeden bozlak ustasi Muharrem Ertas’in Türk Halk Müzigi’nde Anadolu’da ve dünyada bir ekol oldugunu belirtti.

Baskan Ekicioglu; “Bozlak denilince akla gelen isim Muharrem Ertas’tir. Onun sesinin genisligi, rengi, tinisi ve teknigi yönünden essiz bir deger oldugu müzik otoriteleri tarafindan da kabul edilmektedir. Bozlak kültürünün en önemli üstadi olan Muharrem Ertas, basta oglu Neset Ertas olmak üzere birçok kisiye de örnek olmustur” dedi.

Muharrem Ertas’in, Anadolu Abdal Gelenegi temsilcisi olarak tarihteki yerini aldigini aktaran Ekicioglu, “Muharrem Ertas, kökü yüzyillar öncesine dayanan Anadolu Abdal geleneginin en önemli temsilcilerinden biri olarak tarihteki yerini almistir. Oglu Neset Ertas’in babasini ’Muharrem Ertas bir gönül delisi, bir insan velisi idi’ seklindeki tarifi bizlere çok sey anlatmaktadir. Muharrem Ertas, mütevazi yasam biçimi ve türküleriyle, hayatin güzellesmesi adina bahsettigi gerçekçi ifadelerle, essiz sesi ve saziyla bu gelenek içinde çok ayri ve özel bir yere sahiptir. Karacaoglan’dan, Dadaloglu’ndan, Pir Sultan Abdal’dan aldigi felsefeyle Türküleri havalandiran Muharrem Ertas, son nefesine kadar sazi ve sözüyle Anadolu Abdal geleneginin devam ettirilmesini dillendirmistir. Bu nedenle de Anadolu Abdal geleneginin yasatilmasi için bizlere çok büyük sorumluluklar düsmektedir” diye konustu.

Kirsehir’in UNESCO Müzik Sehri olmasinda da en büyük payin Muharrem Ertas’a ait oldugunu belirten Belediye Baskani Ekicioglu, belediye olarak neslin devamliligi için de gerekli çalismalari yürüteceklerini söyledi.

Kaynak: İHA