Beyaz Saray Açiklamasi Rusya'ya Kavgaci Söylemleri Konusundaki Endiselerimizi Net Sekilde Ilettik

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nin Ukrayna sinirina asker yigmasi ve bu konudaki açiklamalarina iliskin, "Rusya'ya kavgaci söylemleri konusundaki endiselerimizi net sekilde ilettik." dedi.



Psaki, Beyaz Saray'da düzenledigi günlük basin toplantisinda, gündemi degerlendirdi ve gazetecilerin sorularini yanitladi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken'in, "Ukrayna konusunda çatisma yolunu izlerse Rusya'ya agir bedeller ödetecegiz" açiklamasinin ardindan Rusya'ya yaptirim gelip gelmeyecegi sorusuna Psaki, bu konuda hem Rus hem de Ukraynali muhataplari ile görüstüklerini belirtti.

Psaki, "Biz en basindan beri Rusya'nin zararli davranislarina karsi ekonomik ve diger araçlarimizi kullanacagimizi söyledik. Bakan Blinken da bugün bu araçlari kullanmakta tereddüt etmeyecegimizi belirtti. Ancak bu araçlari kullanacaksak, ortaklarimiz ve müttefiklerimizle birlikte hareket ederiz." ifadesini kullandi.

Bölgedeki durum konusunda ABD Baskani Joe Biden ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda bir görüsme öngörülmedigini kaydeden Psaki, "Rusya'ya kavgaci söylemleri konusundaki endiselerimizi net sekilde ilettik."dedi.

Psaki, ABD'de ilk Omicron varyanti vakasinin görülmesi konusunda da Biden'in bilgilendirildigini ve gelismelerin yakindan takip edildigini sözlerine ekledi.

- Fauci'den "salgin mutlaka bir gün bitecek" açiklamasi

Öte yandan basin toplantisinda konusan Biden'in Saglik Basdanismani ve ABD Ulusal Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Kovid-19'a iliskin "Bu salgin elbet bir gün bitecek, bunun sözünü verebilirim." açiklamasinda bulundu.

Omicron varyantinin ortaya çikmasiyla asi olmanin öneminin bir kez daha görüldügünü belirten Fauci, "tam asili" taniminin içine 3. doz asinin da girmesinin gündemde oldugunu vurguladi.

Kaynak: AA