AA'nin Geleneksel 'Yilin Fotograflari' Oylamasi Basladi

Anadolu Ajansi, 'haber', 'yasam' ve 'spor' kategorilerindeki 67 seçkin fotografi, Türkçe ve Ingilizce alt yaziyla tüm dünyada oylamaya açti.

Anadolu Ajansi , 2021'e damga vuran olaylara ait fotograflarini oylamaya sundu.

AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotograflari arasindan, üç kategoride "Yilin Fotograflari" belirlenecek.

AA'nin ilk kez 2012'de düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasinda, Türkiye'nin yani sira Afganistan, Filistin, Suriye, Irak, Yemen, Ispanya, Italya, Izlanda, Macaristan, Belarus, Rusya, ABD, Kanada, Japonya, Endonezya, Banglades, Kolombiya ve Brezilya gibi dünyanin farkli cografyalarindan "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerinde yayimlanan 825 binden fazla kare arasindan belirlenen 67 seçkin fotograf, Türkçe ve Ingilizce alt yaziyla oylamaya açildi.

Geleneksel "Yilin Fotograflari" oylamasinda haber kategorisinde 26, yasam kategorisinde 24 ve spor kategorisinde 17 fotograf yer aliyor.

AA fotograf editörlerince belirlenen seçkide, dünya medyasinin önemli yayin organlarinda sikça kullanilan haber, spor, yasam konulari ile sicak gelismelere iliskin fotograflar bulunuyor.

Geçen yil 394 bin 624 kisinin katildigi oylama, "aa.com.tr/yilinfotograflari" ve "aa.com.tr/photooftheyear" internet adreslerinden 31 Aralik'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA