ABD'de Hanehalki Borcu Ilk Kez 15 Trilyon Dolari Asti

Amerikalilarin üçüncü çeyrekte hanehalki borcunda en yüksek payi konut kredileri alirken, söz konusu borç kalemi bu dönemde 10,67 trilyon dolar olarak hesaplandi Bu dönemde Amerikalilarin en çok borçlandigi diger kalemler ise 1,58 trilyon dolarla ögrenci kredileri, 1,44 trilyon dolarla otomobil kredileri ve yaklasik 800 milyar dolarla kredi kartlari olarak siralandi.

ABD'de hanehalki borcu, bu yilin üçüncü çeyreginde ilk kez 15 trilyon dolari asti.

ABD Merkez Bankasinin (Fed) New York subesi tarafindan hazirlanan 2021'in üçüncü çeyregine iliskin Hanehalki Borcu ve Kredi Raporu yayimlandi.

Rapora göre, Amerikalilarin toplam hanehalki borcu, bu yilin üçüncü çeyreginde bir önceki çeyrege kiyasla yüzde 1,9 artarak 15,24 trilyon dolara çikti.

Bu yilin üçüncü çeyreginde, bir önceki çeyrege göre, 286 milyar dolarlik artis kaydeden hanehalki borcu, yillik bazda ise 890 milyar dolar artti.

- Yüksek fiyatlar konut ve otomobil kredileri kaynakli borçlari artirdi

Bu dönemde ABD'de hanehalki borcunun artmasinda, yükselen fiyatlarin konut ve otomobil kredileri kaynakli borçlari artirmasi etkili oldu.

Konut kredileri, Amerikalilarin hanehalki borcunda en yüksek paya sahip olmaya devam ederken, söz konusu borç kalemi üçüncü çeyrekte bir önceki çeyrege göre 230 milyar dolar artti ve 10,67 trilyon dolara ulasti.

Bu dönemde Amerikalilarin en çok borçlandigi diger kalemler ise 1,58 trilyon dolarla ögrenci kredileri, 1,44 trilyon dolarla otomobil kredileri ve yaklasik 800 milyar dolarla kredi kartlari olarak siralandi.

Söz konusu dönemde, otomobil kredileri kaynakli borçlar 28 milyar dolar, kredi karti borçlari 17 milyar dolar, ögrenci kredileri kaynakli borçlar ise 14 milyar dolar artti.
Kaynak: AA