MHP Genel Baskan Yardimcisi Yildirim Elazig'da Istisare Toplantisina Katildi

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim, "Bir gecede bu ülkeyi elimizden almaya kalktilar, iste 15 Temmuz gecesi Cumhur Ittifaki kuruldu." dedi.

"Adim Adim 2023 Il Il Anadolu" programlari kapsaminda çesitli temaslarda bulunmak üzere Elazig'da bulunan Yildirim, bir dügün salonunda MHP Il Baskanliginca düzenlenen istisare toplantisinda partililer ile bir araya geldi.

Yildirim, burada yaptigi konusmada, Sivrice merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremin hemen ardindan burada olduklarini ve 23 ay sonra yine geldiklerinde Elazig'da devletin gücünü, hassasiyetini ve vatandasina nasil sahip çiktigini gördüklerini belirtti.

Depremzedeler için hem kent merkezinde hem de Sivrice ilçesinde yapilan konutlari gezdiklerini ve yapilanlari yerinde gördüklerini aktaran Yildirim, "Allah hepsinden razi olsun. Bu isin basinda Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'dan, Sayin Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli'den, Içisleri Bakanimizdan, Saglik Bakanimizdan, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimizdan Allah razi olsun. Vatandas 'Hani devlet?' diye sormadan geldiler, biz de geldik. 'Hani devletimiz nerede? Bizim basimiza bir felaket geldi.' diye serzeniste bulunmadan devlet geldi. Allah bize böyle devlet yöneticileri nasip etti. Insallah nasip etmeye de devam edecek." diye konustu.

Yildirim, 'Cumhur Ittifaki ne zaman, niye kuruldu' diye sorulursa, Cumhur Ittifaki'nin kurulusunun 15 Temmuz gecesi oldugunu dile getirdi.

15 Temmuz gecesi hangi siyasi liderinin nerede, ne yaptiginin iyi bilinmesi gerektigini ifade eden Yildirim, yasanan kaos ortaminda MHP Genel Baskani Bahçeli'nin seçilmis hükümetin yaninda olduklarini açikladigini aktararak, sunlari söyledi:

"O güne kadar AK Parti iktidarina en sert ve en fazla muhalefeti yapan Devlet Bahçeli'dir. Ama o gün vahameti görüyor. Siyasi liderlere, Basbakana ulasamayinca ilk demeci patlatiyor, tavri ilk koyan odur. Diyor ki; 'Bir darbe tesebbüsü var, biz seçilmis hükümetin yanindayiz.'"

Bahçeli'nin bu açiklamasinin ardindan milliyetçi unsurlarin harekete geçerek darbeye karsi direnise geçtiklerini ve Cumhurbaskani Erdogan'in halki sokaga davet ettigini animsatan Yildirim, söyle devam etti:

"O gece liderlere bakin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Ankara’dan Istanbul’a uçaktan indi, tanklarin arasindan geçti. Dediler ki, 'Herhangi bir demeç verecek misiniz?' Kendisi, 'Ben sorumluluk alamam.' dedi. Sonradan ögrendik ki Bakirköy Belediye Baskaninin evinde televizyondan darbeyi izlemeye gitmis. Meral Aksener diyor ki, 'Misafir agirliyordum, haberim yoktu.' Eski Basbakanimiz sayin Davutoglu diyor ki, 'Gölbasi'nda dügünden çiktim. Etimesgut'a giderken seni güvenli bir yere götürelim dediler, beni sakladilar.' Bir kisi çok enteresan, Ali Babacan, DEVA Partisinin muhterem genel baskani 'Ben' diyor, 'Türkiye’ye 7-8 saat uzaklikta bir ülkedeydim.' Bunlarin gece hiç sesleri çikmadi, sabaha kadar. Türk milletinin feraseti galip çikinca 16 Temmuz günü Sayin Kiliçdaroglu, 'Seçilmis hükümetin yanindayiz, demokrasinin yanindayiz.' dedi. Bugünde yine ayni grup diyor ki; 'Kontrollü darbe, tiyatro, sinema, böyle bir sey olmadi.' Onlara göre kontrollü darbe, bize göre de en son yapilan haçli seferidir. Bir gecede bu ülkeyi elimizden almaya kalktilar, iste 15 Temmuz gecesi Cumhur Ittifaki kuruldu."

Kaynak: AA