Trafik Kazasinda Hayatini Kaybeden Imranli Belediye Baskani Açil Için Tören Düzenlendi

Trafik kazasi sonucu yasamini yitiren Imranli Belediye Baskani Murat Açil için belediyede tören düzenlendi.

Açil'in (57) cenazesi hastane morgundan alinarak Imranli Cemevi önüne getirildi.

Murat Açil'in cenazesi, burada kilinan cenaze namazinin ardindan Imranli Belediyesine götürüldü.

Sivas Valisi Salih Ayhan, törende, Açil'in gülen yüzü ve kucaklayici diliyle farkli bir insan oldugunu söyledi.

Sivas'in önemli bir degerini kaybettigini belirten Ayhan, sunlari kaydetti:

"Sevgiyle saygiyla insana yaklasan bir sahsiyetti. Yolda konvoylar, insanlar gördüm. Akin akin buraya geliyorlardi. Bugün bu topluluk onu gösteriyor ki Açil, burada güzel izler birakmis. Ölüm acidir, çünkü sevdiklerini birakiyor, ayriliyor. Ama sonuçta akibetimiz, hepimizin sonu belli. Demek ki iyi ve düzgün yasayacagiz Murat baskan gibi. Dünden bu yana, sanal alemden, sosyal medyadan, dünyanin ve Türkiye'nin her tarafindan tarafli tarafsiz, farkli düsüncede olsun olmasin herkes taziyelerini iyi duygularini ve temennilerini iletiyordu. Demek ki iyi bir insandi, güzel bir insandi."

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun da Açil'in her zaman "Imranli'yi nasil daha fazla gelistirebilirim?" çabasi içinde oldugunu belirterek, "Bütün toplantilarimiza yeni bir projeyle gelirdi. Sürekli yeni projeler üretirdi. Hatta yaz basinda burayi ziyaret ettigimizde Kizilirmak'in islahi ve çevresindeki çalismalarla ilgili konusmustuk." diye konustu.

Torun, acilarinin büyük oldugunu vurgulayarak, Açil'in hizmetleriyle gönüllerde yasayacagini ifade etti.

Törenin ardindan Açil'in cenazesi Istanbul'a gönderildi. Cenazenin yarin Istanbul'da topraga verilecegi ögrenildi.

Törene Açil'in ailesi, CHP Sivas Milletvekili Ulas Karasu, çevre ilçelerin kaymakamlari ve belediye baskanlari ile çok sayida vatandas katildi.

- Olay

Sivas'ta dün Imranli Belediye Baskani Murat Açil'in kullandigi 34 BIR 240 plakali otomobil, Sivas-Imranli kara yolunun 94. kilometresinde, Bekir D. (54) yönetimindeki 59 ZP 423 plakali hafif ticari araçla çarpismis, Açil ve diger araçta bulunan T.D. (24), kaldirildiklari hastanelerde müdahaleye ragmen kurtarilamamisti.

Kazada yaralanan hafif ticari araç sürücüsü Bekir D. ile ayni aileden M.D. (32), E.D. (26), I.D. (21), Y.S.D. (5) ve E.D. (1) tedavi altina alinmisti.

Kaynak: AA