Dagda Kaybolan Yasli Adam Için Yagmur Çamur Dinlemediler

Denizli’nin Acipayam ilçesinde kendisinde tek basina gittigi daglik alanda kaybolan yasi adam, çalismalara gönüllü olarak katilan TRAC ekibinin siddetli yagisa ragmen sürdürdügü çabasi sonucu bulundu.

Dagda Kaybolan Yasli Adam Için Yagmur Çamur Dinlemediler


Acipayam ilçesine bagli Kelekçi Mahallesinde yasayan 77 yasindaki Mehmet Koca, önceki gün evinden çiktiktan sonra kendisinden bir daha haber alinmadi. Yakinlarinin her yerde aramasina ragmen bulunmayan Koca’nin bulunmasi için 112 Acil Çagri Merkezi’nden yardim istendi. Ihbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri, arama kurtarma çalismalarini yasli adamin siklikla gittigi daglik alanda yogunlastirdi.

Havanin kararmasi ve iz takip köpeklerinin yogun yagis nedeniyle koku alamamasindan dolayi güçlükle sürdürülen arama kurtarma çalismalari Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Denizli Subesi basta olmak üzere gönüllü kuruluslarin da katilimiyla sürdürüldü. Yagisa ragmen yasli adamin bulunmasi için zamana karsi mücadele veren Denizli TRAC ekibi, sabah saatlerinden itibaren haber alinmayan Mehmet Koca’ya Kurudere mevkii olarak bilinen dere yataginda yarali halde buldu.

Yasli adama moral verdiler

Bitkin halde bulunan yasli adamin üzerini montlariyla örterek üsümesini önleyen amatör telsizciler, koordinat vererek saglik ve diger ekiplerin Mehmet Koca’ya ulasmasini sagladi. “Amca saglikçilar geliyor. Sakin ol, biz buradayiz. Konusma, yorma kendini” diyerek Koca’ya moral veren gönüllü ekibin, gayretli çalismasi sonucu ulasilan Koca, ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Yasli adamin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA