Vakif Katilim Ve Istanbul Ticaret Üniversitesi'nden 'Fikrefon Hackathon' Programi

Vakif Katilim Genel Müdürü Ikram Göktas: 'Programimizla bankacilik alanindaki çesitli konularda girisimcilerimize fikirlerini, projelerini gerçege dönüstürme firsati verecegiz'.

Vakif Katilim, finansal teknolojiler ve bankacilik alanlarinda özgün fikir ve projelerin ortaya çikmasini saglamak amaciyla Istanbul Ticaret Üniversitesi is birliginde “Fikrefon Hackathon” programini hayata geçirdi.

Vakif Katilim'dan yapilan açiklamaya göre, bankanin sunacagi verilerle inovatif fikir ve ürünlerin ortaya çikarilmasinin hedeflendigi “Fikrefon Hackathon” programina basvurular 15 Aralik tarihine kadar devam edecek.

Basvurularin https://tto.ticaret.edu.tr/ adresinden online olarak yapildigi “Fikrefon Hackathon” programinda katilimcilardan “Kampanyalar, Müsteri Hizmetleri, Tahsis, Müsteri Kazanimi, Ürün Önerme, Kanal Yönetimi, Muhasebe, Fraud, Borç Analizleri, Risk Modelleme, Bankacilikta Uygun Insan Kaynagi Bulma, Çalisan Tutundurma ve Verimlilik” konularinda fikir gelistirmeleri beklenecek. Katilimcilar, bu basliklar disinda finans alaniyla ilgili gelistirdikleri fikirlerle de basvuru yapabilecek.

25-26 Aralik tarihlerinde online olarak gerçeklestirilecek programin sonunda birinci seçilen girisimci 15 bin TL, ikinci olan girisimci 10 bin TL ve üçüncülügü gögüsleyen girisimci de 5 bin TL’lik ödülü almaya hak kazanacak. Ön elemeyi geçen ekipler ise Istanbul Ticaret Üniversitesi’nin ofislerini ücretsiz olarak kullanabilecek ve Vakif Katilim’da staj olanagindan faydalanabilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vakif Katilim Genel Müdürü Ikram Göktas, Vakif Katilim olarak sektörün gelisimine katki saglayacak pek çok proje gelistirmenin yani sira, finansal teknolojiler alaninda özgün fikirlerin ortaya çikmasi için de hackathon gibi çesitli platformlari hayata geçirdiklerini kaydetti.

Göktas, su degerlendirmelerde bulundu:

"Geçtigimiz aylarda baslattigimiz “Girisim Hizlandirma Programi”nin ardindan simdi de Istanbul Ticaret Üniversitesi is birliginde “Fikrefon Hackathon” programina imza atmaktan dolayi çok mutluyuz. Programimizla bankacilik alanindaki çesitli konularda girisimcilerimize fikirlerini, projelerini gerçege dönüstürme firsati verecegiz. Sektörümüzün büyümesinin en büyük itici gücü teknoloji olacaktir. Bu sebeple bu alanda ortaya koyulan çabalari, filizlenen fikirleri desteklemek, fark etmek çok önemli. Yüzde 100 milli ve yerli üretimi ancak bu sekilde saglayabiliriz. “Fikrefon Hackathon” programinin sektörümüzün gelisimine katki saglayacak, katma degeri yüksek önemli çalismalarin hayata geçmesine vesile olacagina yürekten inaniyorum. Tüm gayemiz ülkemizin gücünü, refahini daha yukarilara tasimak. Bunun için de simdiye kadar oldugu gibi önümüzdeki dönemde de girisimin ve girisimcilerin yaninda olmaya devam edecegiz."
Kaynak: AA