Rektör Saribiyik, Minik Ögrencilerin Sorularini Cevaplandirdi

Özel bir okulun ‘Çocuk Haklari Haftasi Farkindalik Projesi’ kapsaminda minik ögrencilerin sorularini cevaplandiran SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, dünyanin çesitli bölgelerinde çocuklarin yasadigi sikintilarin görmezden gelinemeyecegini ve herkesin üzerine düsen sorumluluklar oldugunu söyledi.

Rektör Saribiyik, Minik Ögrencilerin Sorularini Cevaplandirdi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, özel bir kolejin ‘Çocuk Haklari Haftasi Farkindalik Projesi’ kapsaminda 3 ve 4’üncü sinif ögrencileri Bade Çömlekçioglu ve Çinar Alp Islek’e bir röportaj verdi. Ögrencilerin çocuk haklarina iliskin hem yerel hem küresel hem de öznel ölçekteki sorularini cevaplandiran Rektör Saribiyik, program sonunda hediye takdiminde bulundu. Ögrencilere okulun Sakarya Kampüsü Kurumsal Iletisim Yöneticisi Fatih Sancakli, Anadolu Lisesi Müdürü Levent Özbas ve Kampüs Müdürü Tuncay Göksu eslik etti.

Okulun, anlamli bir proje gelistirerek sehrin önde gelen isimlerini ögrencilerle samimi bir ortamda ve güzel bir konseptle bulusturdugunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Hazirlanan sorularin bazilari düsündürücü, bazilari ise oldukça zorlayiciydi. Yüzümüzde tebessüm birakan sorular da oldu. Dünya üzerinde çok sayida çocuk basta egitim hakki olmak üzere birçok haktan yoksun yasiyor. Çok küçük yaslarda agir sartlar altinda çalismak zorunda kaliyor, açlik ve susuzlukla sinaniyor, hastaliklarla bogusuyor ve insan kaçakçilarinin eline düsüyorlar. Bu kapsamda henüz küçük yasta ögrencilerde de farkindalik olusturulacak bir temanin islenmesi son derece önemli. Ne yazik ki herkes ayni sartlara sahip olamiyor. Insanlik olarak bu durumu görmezden gelemeyecegimiz gibi üzerimize düsen sorumluluklari elimizden geldigince yerine getirmemiz gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA