Kütahya'da 'Ulasim Ana Plani' Için Is Birligi Protokolü Imzalandi

Kütahya Belediyesinin, kentin ulasim ve otopark sorununu çözmek için Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) ve Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile hazirlanan protokol çerçevesinde is birligi yapacagi bildirildi.

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, protokol imza töreninde yaptigi açiklamada, çalismanin "Kütahya Ulasim Ana Plani" basligiyla yürütülecegini ve bu kapsamda üniversitelerle is birligi yapilacagini söyledi.

Protokol çerçevesinde yaklasik 1,5 yil içinde kent merkezindeki trafik sorununa iliskin çalisma yapilacagini belirten Isik, sunlari kaydetti:

"Özellikle alternatif yol güzergahlari ve otopark sorununu, Kütahya’nin gelecek 25 yillik ulasimini rahatlatacak çözüm önerilerini iki üniversitemizin de degerli bilim insanlarinin ortaklasa çalismalariyla gerçeklestirecegiz. Yine bu protokol çerçevesinde üniversitelerimizin ilgili ana bilim dallari ve belediyemizin ulasim hizmetleri müdürlügüyle beraber insallah sehrimize hayirli bir hizmet yapmis olacagiz."

Kütahya DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal da kentteki ulasim problemini kalici olarak çözmeyi ümit ettiklerini dile getirdi.

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Senocak ise "Üniversite olarak özel sektör, sanayi, kamu ve yerel yönetimlerle is birligini her zaman yapmaktayiz. Üniversitemizin Ulastirma Ana Bilim Dali Insaat Mühendisliginin Kütahya Belediyesi ile is birligi içinde Kütahya’ya güzel hizmetler sunmasini temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.

ESOGÜ Ulastirma Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Murat Karacasu'nun projeyle ilgili sunum yapmasinin ardindan Isik ile Uysal ve Senocak, protokolü imzaladi.

Kaynak: AA