Afyonkarahisar'da 'Anadolu'ya Yolculuk Çalistayi' Düzenlendi

Afyonkarahisar'da Anadolu'ya Yolculuk Çalistayi düzenlendi.

Vali Gökmen Çiçek, bir termal bir otelde düzenlenen Anadolu'ya Yolculuk Çalistayi'nda, Afyonkarahisar olarak büyük düsünmek zorunda olduklarini söyledi.

Farkli kentlerdeki insanlarin, Afyonkarahisar'i oldugundan çok daha iyi yerlerde görmek istedigini animsatan Çiçek, "Mevcut durumumuzun çok daha üstünde anmak istiyorlar. Bunu her alanda basarmak zorundayiz. Sporda, egitimde, saglikta bir çok alanda adimizdan söz ettirmek zorundayiz." dedi.

Çiçek, çitayi her geçen gün bir üst noktaya koymak zorunda olduklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Çünkü Afyonkarahisar öyle bir il ki; cenabi Allah tarafindan bir çok lütufla süslenmis. Mermeri, termali... Saglik turizmini Türkiye'de yapacaksa bunu en iyi yapabilecek yer Afyonkarahisar, dünyada baska örnegi yok. Arkadaslar o kadar güzel otel yapmislar ki; bir çok hatri sayilan ilden güzel. Bugün biz termal turizmde çok fazla kisiyi istihdam eden, '132 bin yatak kapasitesi var' diyen, her gittigimiz yerde bununla anilan müthis bir seyle karsi karsiyayiz."

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek de Afyonkarahisar'da Anitlar Kurulu tarafindan tescillenmis 600'e yakin konak oldugunu kaydetti.

Hem sporun hem gastronominin hem tarih turizminin, termal turizmin baskenti olma yolunda hizli bir gelisme sagladiklarini ifade eden Zeybek, "Yine spor turizminde Afyonkarahisar'a kampa gelen 80-85'e yakin takimin organizatörleri, takimlarin kros ve kosu parkuru olmadigindan bahsettiler. Orman Isletme Müdürlügü'nden 500 bin metrekarelik bir alanin tahsisini alarak Afyonkarahisar'a yeni bir bölgesel kamp alani yapiyoruz. Içerisinde bungalov evlerin oldugu, piknik ve mesirelik alanlarin, kosu parkurlarinin oldugu nefis bir alani ihalesini gerçeklestirdik." diye konustu.

Afyonkarahisar Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir ise çalistayin ilin turizmine katki saglayacagini belirtti.

Çalistaya, Vali Çiçek, Belediye Baskani Zeybek ve Kültür ve Turizm Müdürü Tanir'in yani sira, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, termal otel müdürleri ve davetliler katildi.

Kaynak: AA