AK Parti'li Gündogdu, Bayburt'ta 'Teskilat Akademisi Liderlik Okulu Egitim Programi'na Katildi Açiklamasi

'Biz üretime agirlik verdikçe, faizi indirdikçe bunun orta ve uzun vadede kar edeni, Türk milleti olacak' 'Gençligin yönetime ortak olmasinin önündeki engelleri AK Parti kaldirdi'.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Gündogdu, "Biz üretime agirlik verdikçe, faizi indirdikçe bunun orta ve uzun vadede kar edeni, Türk milleti olacak." dedi.

Gündogdu, AK Parti Ar-Ge ve Egitim Baskanligi tarafindan Bayburt Ögretmenevi'nde düzenlenen, "Teskilat Akademisi Liderlik Okulu Egitim Programi"nin ardindan gazetecilere gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ekonomisine saldirilarin, 2013'te IMF'ye olan borcu silindikten sonra basladigini belirten Gündogdu, artçi saldirilarin ise bugün de devam ettigini söyledi.

Ahmet Gündogdu, "Biz üretime agirlik verdikçe, faizi indirdikçe bunun orta ve uzun vadede kar edeni, Türk milleti olacak. Evet, dolar, iktidara geldigimiz günden beri 7 kat artmis durumda, ama 1981'den 2001 yilina kadar da 11 bin 800 kat arttigini görmek lazim." diye konustu.

Bugün, Merkez Bankasi faizinin yüzde 15'lere indigini dile getiren Gündogdu, söyle devam etti:

"Bunu bile çok buluyoruz ama belli zihniyetin TÜSIAD da dahil gecelik 7 bin 500'lük faizlerle nasil bu ülkeye zarar verdiklerini görüyoruz. Bugün milletin bile anlamakta güçlük çektigi bir sikinti var. Eskiden kriz olunca bankalar batiyordu. Borsa dibe vuruyordu. Bugün ne borsa zarar ediyor, ne bankalar batiyor. Burada suni, sanal bir girisim var. Ama Sayin Cumhurbaskanimizin Rusya ile baslattigi daha sonra akamete ugrayan, dünya ülkeleriyle ticaret yaparken o ülkelerin kendi para birimiyle alisveris yapmasi düsüncesi, esasen 1945 yilinda Amerika'nin 'dünyada kim ne alip satarsa dolarla alip satmak zorundadir' diye dünyaya kurdugu bu barikati ortadan kaldirma düsüncesidir. Insallah bunun öncülügünü Türkiye yapacak ve basarili olacagiz."

- "AK Parti'nin demokrasi yolculugu son sürat devam ediyor"

Gündogdu, AK Parti'nin demokrasi yolculugunun son sürat devam ettigini ve 2023'e emin adimlarla ilerlediklerini vurguladi.

Gençligin yönetime ortak olmasinin önündeki engelleri AK Parti'nin kaldirdiginin altini çizen Gündogdu, gençlerin geçmiste yasadiklari sorunlari çesitli örneklerle aktardi.

AK Parti'li Gündogdu, gençligin egitim hakkinin zaman zaman çesitli bahanelerle engellendigine de dikkati çekerek, "Bu gençligin egitim hakki bazen katsayi engelleriyle engellenmisti. Engelleyen zihniyet bugünkü Millet Ittifaki'nin bas aktörü CHP zihniyetiydi. Bu engeli kaldiran biziz." görüsünü paylasti.

Gençligin, evrensel hukukun geregi egitim hakkinin kilik kiyafet bahanesiyle engellendigini vurgulayan Gündogdu, sunlari kaydetti:

"Bu yasagi kaldiran biziz, bunu getiren CHP zihniyeti. Kadinlara seçilme hakkini CHP 'biz verdik' diye hava atsa da kadinin giyimine kusamina karismadan, toplum mühendisligi yapmadan bütün kadinlara siyasete katilma hakkini da yine biz verdik. Esit yurttasligi, derin devletin, vesayetçi devletin, CHP zihniyetinin, devleti, milleti dövmenin sopasi haline getirdigi o devlet anlayisinda, Kürtler öteki, Aleviler öteki, basörtülüler öteki, dindarlar öteki, Romanlar öteki, yani vatandaslarini kategorize edip ayristiran, öteki ilan eden devlet anlayisinda, biz hayata geçirdik ve bütün ötekileri beriki yaptik."

Gündogdu, Türkiye'nin terörle mücadelesine iliskin de su degerlendirmede bulundu:

"Türkiye'nin 45 yillik terörle mücadelesinde, terörle mücadeleyi sadece Türkiye içerisindeki sinirlarimizda adeta sinek öldürmek gibi sahislar üzerinde yürütüyorken, terörle mücadelede kararlilikla degisiklige gidip sinir ötesinde batakligi kurutarak Türkiye içerisinde artik teröristi parmakla sayilir hale biz indirdik. 10 yilda bir bu millete indirilen darbe anlayisini, 15 Temmuz darbesini püskürterek ve ilk kez bir siyasi liderin darbecilerden kaçmayip milletiyle sahaya çikmasiyla darbelerin baskenti Ankara'yi, darbeleri püskürtmenin baskenti yapan da biziz."

"Teröre göz yuman ya da teröre sirtini dayayan partilerle ittifak ortagi olup, terörle nasil mücadele edilecek?" sorusunu yönelten Gündogdu, "Hem sinir ötesindeki teröristlerle mücadele tezkeresine son 6 yildir 'evet' demisken, simdi 'hayir' deyip hem de 'bu tezkereye evet demek Cumhuriyet'e ihanettir' diyerek, 2023'e nasil gidecekler? Hem darbelere karsi olup hem de milletin ikinci bir Çanakkale destani olan 15 Temmuz'u sulandirarak içini bosaltmaya çalisarak, kahve yudumlarken izledigi darbeyi püskürtme gelenegini anlamli hale getirmek için milletin sahadetine zarar veren anlayisla 2023'e nasil gidilecek?" sözlerini sarf etti.
Kaynak: AA