Ünal Açiklamasi 'Kanunla Ilk Kez Bir Islah OSB Kurmus Olduk'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mahir Ünal, Kahramanmaras’a kurulacak olan Islah Organize Sanayi Bölesi ile beraber Aksu deresinin temizlenecegini ifade etti.

Ünal Açiklamasi 'Kanunla Ilk Kez Bir Islah OSB Kurmus Olduk'
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaras’a gelen Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mahir Ünal ve beraberindeki milletvekilleri AK Parti Il Baskanligi’ndaki partililerle bulustu.

Kahramanmaras’in kirliligi ile gündemde olan Aksu deresi hakkinda konusan Ak Parti Genel Baskan Yardimcisi Mahir Ünal, Aksu çayinin islah OSB sayesinde temizlenecegini söyledi.

Ünal, “Aksu deresi uzunca bir yildan beri önemli bir sorundu. Aksu deresini kirleten is yerleri ile ilgili önce bir kooperatiflesme yoluyla bu sorunu çözelim istedik. Çünkü orasi Aksu deresini kirleten isletmelerin sorumlulugundaydi. Bunlari bir kooperatif ile bir araya getiremedik. Sanayi ve Teknoloji bakanimiz ile görüstügümüzde dedi ki, ‘Burayi ancak bir kanun ile çözebiliriz’. Islah OSB ile ilgili sadece Kahramanmaras’imiza özel bir kanun çikarttik. Komisyonda kabul edildi, hatta bu hafta insallah TBMM genel kurulunda görüsülerek kanunlasacak. Dolayisiyla kanunla ilk kez bir islah OSB kurmus olduk. Bunun da hem oradaki sanayicilere katkisi söz konusu, hem de artik kurdugumuz islah OSB ile beraber kredi kullanip Aksu deresini temizleme imkanina kavusacagiz. Yapacagimiz is geçmisten gelen çevre kirliligini gidermek degil, bundan sonra da ortaya çikmasi muhtemel çevre kirliligini de önleyecek bir is” dedi.

Kaynak: İHA