GÜNCELLEME - Bursa'da Otomobilin Tira Çarpmasi Sonucu 4 Kisi Hayatini Kaybetti

Kazada yasamini yitirenlerin Bursa'daki programa katilmak üzere Istanbul'dan yola çikan IHH Insani Yardim Vakfi personeli ve gönüllüleri oldugu ögrenildiCENAZELERIN MEMLEKETLERINE GÖNDERILDIGI BILGISI EKLENDI.

Bursa'da tira çarpan otomobildeki 4 kisi yasamini yitirdi.

Istanbul-Bursa-Izmir Otoyolu'nda Muratcan Kaya (21) idaresindeki 34 AFG 020 plakali otomobil, Selçukgazi Viyadügü mevkisinde ayni yöne giden M.H'nin kullandigi 41 HZ 096 plakali tira arkadan çarpti.

Ihbar üzerine bölgeye saglik ve polis ekipleri sevk edildi.

Saglik ekipleri, sürücü Kaya ile ayni araçtaki Yusuf Taha Göktas (22), Tarik Kesekçi (26) ve Kaan Talip Tigli'nin (25) yasamini yitirdigini belirledi.

Cenazeler, incelemenin ardindan Bursa Adli Tip Kurumuna gönderildi.

Muratcan Kaya'nin Istanbul Genç Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Lise Baskani, Yusuf Taha Göktas'in Yedihilal Teknoloji Takimlari Sorumlusu, Tarik Kesekçi'nin Baykar'da uçak mühendisi ve Kaan Talip Tigli'nin Istanbul Genç IHH Baskani ve Türk Telekom'da veri mühendisi olarak görev yaptiklari ögrenildi.

Otomobildekilerin, Istanbul Genç IHH'nin liselilere yönelik düzenledigi teknoloji kampina gittikleri ögrenildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, Bursa Adli Tip Kurumu önüne gelerek, IHH yetkilileri ve ölenlerin yakinlarina bassagligi diledi.

- Baykar'dan bassagligi mesaji

Bu arada, Baykar'in Twitter adresinden yapilan açiklamada, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin genç mühendislerinden, degerli dava arkadasimiz Tarik Kesekçi'yi elim bir trafik kazasinda kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve ekibimize bassagligi dileriz. Basimiz sag olsun." ifadeleri kullanildi.

T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani ve Teknofest Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "T3 Vakfimizda yetisen ve çok sevdigim mühendis kardesim Tarik Kesekçi, Hakk'a yürüdü. AKINCI'da birlikte çok sabahladik. Allah rahmet eylesin. Mekanin cennet olsun. Vatan sana minnettardir. Seni çok özleyecegim kardesim." ifadelerine yer verdi.

- IHH'dan açiklama

IHH da resmi sosyal medya hesabindan, "IHH personellerimizden Muratcan Kaya ve 3 gönüllü kardesimiz Yusuf Taha Göktas, Tarik Kesekçi ve Kaan Tigli, Bursa'da teknoloji kampina giderken geçirdikleri trafik kazasi sonucu vefat etmistir. Kardeslerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabirlar dileriz." seklinde paylasimda bulundu.

- Cenazeler memleketlerine gönderildi

Bursa Adli Tip Kurumundaki incelemenin ardindan cenazeler ailelerine teslim edildi.

Istanbul Genç IHH Baskani Kagan Talip Tigli ve Istanbul Genç IHH Lise Baskani Muratcan Kaya'nin cenazeleri Istanbul'a, Baykar'da uçak mühendisi olan Tarik Kesekçi'nin cenazesi Nevsehir'e ve Yedihilal Teknoloji Takimlari Sorumlusu Yusuf Taha Göktas'in cenazesi de Zonguldak'a gönderildi.

Kaynak: AA