Bakanin Basin Müsavirinden Skandal Yasak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’in Samsun Büyüksehir Belediyesinde verdigi özel röportajin haber yapilmasina kizan bakanligin Basin Müsaviri Emre Enginertan, Ihlas Haber Ajansini basin toplantisina almayarak büyük bir skandala imza atti.

Bakanin Basin Müsavirinden Skandal Yasak


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Samsun Büyüksehir Belediyesini ziyaret etti. Bakan Yanik burada Samsun Büyüksehir Belediyesine ait SBBTV’ye özel açiklamalarda bulundu. Belediyenin basin birimi ise bu açiklamalari kendi internet sitelerinde paylasti. Kamuoyunu ilgilendiren bu paylasimlar Ihlas Haber Ajansi tarafindan da "Bakan Yanik’tan Basak Cengiz cinayetiyle ilgili açiklama" basligiyla haberlestirildi. Bakan Yanik’in verdigi bilgileri içeren, herhangi bir hata ve yanlis bulunmayan haber, basin müsavirini rahatsiz etti.

Bakan Yanik’in aksam saatlerinde yaptigi huzurevi ziyareti ve basin toplantisina IHA Samsun Bölge Müdürlügü muhabirleri, Basin Müsaviri Enginertan’in talimatiyla alinmadi. Diger medya kuruluslarina uygulanmayan bu ambargo, ‘belediye basin biriminin yaptigi röportaji geçtigi’ gerekçesiyle IHA’ya uygulandi.

Bakan Danismani Enginertan’in keyfiyetle uyguladigi bu ambargodan Bakan Yanik’i haberdar etmedigi ögrenildi. Dakikalarca disarida bekleyen IHA muhabirleri ziyaret sonunda Bakan Yanik’a mikrofon uzatti. Bakan Yanik, muhabirlerin yasanan skandali anlatmasiyla durumun farkina vardi. Yanik, konuyu bilmedigini söylerken Basin Müsaviri Enginertan’in engellemesiyle muhabirler alandan uzaklastirildi.
Kaynak: İHA