Antalya'da Anadolu Nefesli Beslisi 'Divan-I Yunus' Konserini Seslendirdi

Antalya Devlet Opera ve Balesi Yunus Emre'nin vefatinin 700. yil dönümü dolayisiyla Anadolu Nefesli Beslisi'nin "Divan-i Yunus" konserini sanatseverlerle bulusturdu.

Hasim Iscan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde dünya prömiyeri gerçeklestirilen programda, Anadolu Nefesli Beslisi'nin üyeleri Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Cem Önertürk, Antalya Devlet Opera ve Balesi obua sanatçisi Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarnet sanatçisi Kivanç Findikli, Bilkent Senfoni Orkestrasi fagot sanatçisi Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçisi Hüseyin Uçar sahne aldi.

Yunus Emre'nin hayati, eserleri ve evrensel degerlerinin yani sira Anadolu halk kültürünün zenginligini ortaya koyan konserde, halk ozanlarinin siirleri ve ilahileri çagdas bir yaklasimla seslendirildi.

TRT Ankara Radyosu saz sanatçisi Ibrahim Ugur Öner'in solist sanatçi olarak sahne aldigi konsere, anlatimlariyla Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçisi Mustafa Özsamli, vurmali sazlarda Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçisi Mustafa Aykut Köselerli ve çagdas dans gösterisiyle Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçisi Murat Özdemir eslik etti.

Kaynak: AA