Alkollü Sürücü Üflememek Için Direndi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nin yerleskesinin bulundugu Mentese Kötekli Mahallesinde Trafik, Asayis ve Narkotik ekiplerinden olusan 100 kisilik sivil ve resmi emniyet personel gece saat 24:00-02:00 arasinda denetim yapti.

Alkollü Sürücü Üflememek Için Direndi
4 gün önce bir barda çikan tartisma sonrasi silahli saldiri sonrasi bir kisinin ölmesinin ardindan çok sayida bar kapatildi. Mugla Emniyet Müdürlügü ekiplerinin sik sik denetim gerçeklestirdigi ve ögrenci agirlikli Kötekli Mahallesinde Trafik Tescil, Asayis ve Narkotik Sube Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan mahallenin giris ve çikislarinda 2 saat boyunca emniyet kemeri, alkol, araçlarin bagajlarina kadar arama ve kimlik kontrolü uygulamasi yapti.

Alkollü genç üflememek için direndi

Kötekli Mahallesinin 5 ayri noktasinda 100 personel ile yapilan uygulamada sürücü, yolcu ve araçlar ekipler tarafindan arama yapildi. Ekipler tarafindan durdurulan bir araç sürücüsü önce tuvalet ihtiyaci geldigini belirterek uzaklasmaya çalisti. Ekipler tarafindan durdurulan araç sürücüsü genç trafik ekipleri tarafindan alkolmetreyi üflemesi için uzun süre dil döküldü. Aday sürücü oldugu belirlenen genç, önce alkolsüz oldugunu söyledi, ardindan alkol testinde 81 promil alkollü oldugu ortaya çikti ve ehliyetine el konuldu.

2 saat süre ile yapilan uygulama sonunda 3 sürücüye muayenesiz araç ile trafige çikmaktan, 8 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, bir araca egzozun çevredekilere rahatsiz edecek özellikte olmasindan, bir sürcüye sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 10 araca ise Karayollari Trafik Kanunu’nun muhtelif maddelerinden olmak üzere toplam 20 bin 709 TL para cezasi uygulandi. Bir araç ise trafikten men edildi.

Trafik ekipleri uygulama esnasinda sürücülere emniyet kemeri konusunda bilgilendirirken, trafikte emniyet kemerinin yaralanmali trafik kazalarinda riski yüzde 60, ölümlü kazalarda ise yüzde 45 azalttigi konusunda uyarilarda bulunarak ‘Trafikte güvenli hayat, bir hareketimize bakar’ sloganini sürücülere aktardilar.

Mugla Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil Sube Müdürü Kayhan Dadasoglu, amaçlarinin ceza yazmak degil, suçu islemeden önce önlemek oldugunu belirtti.

Dadasoglu, “Uygulama yaptigimiz nokta, Mugla Üniversitesinin ve üniversite ögrencilerinin yogun oldugu bir bölge. Bu tür uygulamalarimiz devam ediyor. Bugün 5 noktada 100 personelimiz ile diger birimlerimiz ile birlikte ortak uygulamamiz devam ediyor. Bizim uygulamalardaki amacimiz ceza yazmak, ya da insanlari cezalandirmak degil, bizim buradaki amacimiz önleyici olmak. Olaylar olmadan önce önleyici olmak. Bizim bes tane kirmizi çizgimiz var. Yayalarin geçis üstünlügü, alkol, hiz, emniyet kemeri ve cep telefonu. Sayin Bakanimizin da dedigi gibi ‘Trafikteki istatistiklerdeki her sayi bir insandir’ Biz insanlarimizin kazalara karismamasi için canlari yanmamasi için önleyici olarak bu hizmetleri yapmaktayiz. Yoksa amacimiz insanlari ceza yazmak degil. Önleyici olmak” dedi.

Kaynak: İHA