AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Antalya Kent Müzesi Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Ülkenin tarihi, kültürü ve dogasinin korunmasinin herkesin vazifesi oldugunu düsünüyorum'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Anadolu topraklarinin tamaminin açik müze niteliginde oldugunu, ülkenin tarihi, kültürü ve dogasinin korunmasinin herkesin vazifesi oldugunu belirtti.

Özhaseki, Antalya'da Kepez Belediyesi tarafindan Dokuma Park içinde yapilan Antalya Kent Müzesi'nin açilisinda, sadece binalari restore etmenin yetmedigini, bunlari aslina uygun biçimde yapmak, fonksiyon yüklemek ve onu yasatmanin da ayri bir beceri istedigini söyledi.

Üzerinde yasanilan Anadolu ve Mezopotamya cografyasinin dünyanin en eski ve en kadim yerlerinden oldugunu vurgulayan Özhaseki, burada yasayan irklarin, medeniyetlerin kendine has sehircilik, sosyal anlayis, dini inanci ve yasam tarzlarinin binalarla, eserlerle yansitildigini dile getirdi.

Anadolu'da onlarca medeniyetin ortaya koydugu birlerce eserin günümüze ulasabildigi kadariyla geldigini anlatan Özhaseki, "Bu açidan bakildigi zaman ülkenin tarihi, kültürü ve dogasinin korunmasinin herkesin vazifesi oldugunu düsünüyorum. Bu cografyada eger bir müze ilan etmek gerekirse sahsi kanaatim bütün Anadolu topraklarin tamamini bir açik müze olarak ilan etmek de fayda var. Bu kadar çok esere sahibiz." diye konustu.

- "Amacimiz hizmet üretmek ve eser birakmak"

Özhaseki, zaman içerisinde tarihin çogunu yok edenlerin basinda belediye, vatandas, çikar çevreleri ve definecilerin geldigine dikkati çekti.

Tarihi eserlere sahip çikma noktasinda seminerlere ve derslere basladiklarini belirten Özhaseki, "Eskiden belediye baskanlarimiz faaliyet raporlari çikardiklarinda sudan, yoldan ve kanaldan bahsederlerdi. Simdi ise kendi sehrine ait degerlerden, eserlerden ve kadim sehir olmaktan bahsediyorlar. Nihayetinde bu turizme de dönüsüyor, para kazanmaya da vesile oluyor." ifadelerini kullandi.

Amaçlarini hizmet üretmek ve eser birakmak oldugunu vurgulayan Özhaseki, belediye yöneticilerinin tarihe, medeniyete karsi sorumlulugunun oldugunu unutmamasi ve bu yönde hizmet etmesi gerektigini anlatti.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü ise Dokuma Park'i ilçe belediyesinin imkanlariyla, hükümetin destekleriyle güzel bir kültür sanat adasina dönüstürdüklerini bildirdi.

Binalarin tamamini tescillediklerini, agaçlari plakalandirdiklarini aktaran Tütüncü, "Burada hatiralar, bitkiler korundu ve baska bir amaçla kullanilmasinin önüne geçmis olduk." dedi.

Tütüncü, Antalya Kent Müzesi'ni 6 yillik çalisma sonucunda tamamlamanin mutlulugu ve gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan Antalya Kent Müzesi'nin açilisi yapildi. Özhaseki ve diger protokol üyeleri müzeyi gezdi.

Kaynak: AA