Yasamdan Koparilan Kadinlar Atakum'da Erguvanlarda Yasayacak

Atakum Belediyesi, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü nedeniyle agaç dikimi gerçeklestirdi. 20 erguvan agacinin toprakla bulustugu etkinlikte konusan Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Kadina siddet duygusu içinde olanlar bu parkin önünden geçerken baslarini asagiya egsinler istiyoruz” dedi.

Yasamdan Koparilan Kadinlar Atakum'da Erguvanlarda Yasayacak


Atakum Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde yasamdan koparilan kadinlar için agaç dikimi gerçeklestirdi. Mimarsinan Mahallesi 710. sokakta olusturulan alana, renkleriyle kendisine hayran birakan 20 erguvan agaci dikildi. Agaç dikme törenine, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ile esi Av. Gülay Deveci, CHP Atakum Ilçe Baskani Turgay Özçelik, IYI Parti Atakum Ilçe Baskani Selen Gülhan Çam, CHP Atakum Kadin Kollari Baskani Emine Kandemir, Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Nese Kangüleç, belediye emekçileri ve vatandaslar katildi.



"Mücadeleyi yasatacagiz"

Atakum Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Dilek Öztürk, “Belediyemiz adina bugün farkindalik olusturmak için bir araya geldik. Destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Bizler bugün burada kadin cinayetlerinin her geçen gün arttigi, her geçen gün bir baska kadinimizi kaybettigimiz ve bunlarin sadece rakam olarak istatistiklerde kaldigini gördügümüz günleri yasiyoruz. Samsunumuz son 1 yil içerisinde belki 10’u askin kadinimizi kaybetti, belkin ondan daha fazla kadinimiz da siddet gördü, yaralandi. Biz bugün, siddet söylemleriyle bunu yükseltmek yerine, olumlu bir davranis ve pozitif bir eylem olmasi adina siddet görerek kaybettigimiz kadinlarimizi yasatmak, onlara sahip çikmak adina erguvan agaci dikim etkinligi düzenledik. Bu agaçlarla, kadinlarimiza sahip çikmak ve bu mücadeleyi yasatmak için buradayiz. Kurumumuz adina bu, bir sürecin baslangici. Bu park alanina her etkinligimizde yeni bir agaç dikecegiz. Bu süreci canli tutacagiz ve kadinlarimizi çiçeklendirerek yasatacagiz” diye konustu.



"Erguvanla kadini özdeslestiriyoruz"

Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ise, “2.5 yildir belediyemizde kiyilan her nikahta Istanbul Sözlesmesi’ni dagitiyoruz.‘Kadinlar örgütlenin, siz toplumun vazgeçilmezisiniz; esit, bagimsiz, özgür bireysiniz. Kadina siddet 21. yüzyilda ne demek?’ diyerek bu konuda farkindalik yaratmaya çalisiyoruz. Erguvan agacinin sempatik, sevgi dolu, güzel kokusu ile kadini özdeslestiriyoruz. Kadina siddet duygusu içinde olanlar bu parkin önünden geçerken baslarini asagiya egsinler istiyoruz. Kadinin ‘Biz variz, biz olmadan toplum olmaz, toplumda demokrasi olmaz’ diyerek örgütlenmesine ihtiyaç var. Benim talebim o. Bu parka gelin, ‘Bize örgütlenmek, bir araya gelmek düsüyor; kadini toplumda var etmeliyiz’ demeniz gerekiyor. Bu park onun için var. Yolunuz açik olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA