Yagislar Balik Fiyatlarini Uçurdu

Hava sartlarindan etkilenen balik fiyatlari, son günlerde gerçeklesen yagislar ve firtinalar nedeniyle yükselise geçti.

Yagislar Balik Fiyatlarini Uçurdu
Geçtigimiz günlerde 10 TL’ye kadar düsen hamsinin kilogram fiyati 25 TL’ye çikarken, diger balik çesitlerinin fiyatlari da sabit kalmadi. Çinekop, uskumru, palamut, levrek ve çipurada gözle görülür bir fiyat artisi yasanirken, barbunun ise ucuzladi.

Eskisehir’de balikçilik yapan Muharrem Sahin, fiyatlarinin bugünlerde arttigindan söz etti. Bu artisin nedeninin yagisli ve firtinali hava sartlari oldugunu belirten Sahin, “Bu sartlarda denizlerden az balik çikiyor. Hamsinin kilosunu geçtigimiz haftalarda 10 TL’ye kadar düsürmüstük, iki gündür tekrar 25 TL’ye satiyoruz. Çinekopu mesela 40 TL’ye düsürmüstük, bugün 50 TL’ye satiyoruz. Uskumru ise 10-15 TL’ye sattigimiz oldu, bugünün sartlarinda bu balik su an 30 TL. Palamutun tanesini 25-30’a satarken, simdi 50 TL yaptik. Bu hafta levrek de pahalandi, 70 TL oldu. Çipura 60 TL oldu. Bugünlerde biraz barbunda düsüs var. Samsun civarindan gelen bu baligi önceden 50 TL’ye satarken, su anda kilosunu 40 TL’den satiyoruz” dedi.



VATANDASLAR BALIKTAN VAZGEÇMIYOR

Vatandaslarin talebi düsse de yine de balik satin aldigini söyleyen balikçi Sahin, “Insanlar 2 kilo alacagina 1 kilo aliyor, yani baliktan vazgeçmiyor. Su anda insanlar para harcamaya da çekindiginden satislar düstü, çarsi normalde daha kalabalik olurdu, ancak su anda müsterilerimiz sayili. Havalarin birkaç gün daha böyle devam etmesi bekleniyor. Yani yükselis devam edebilir” diye konustu.

(Misra Ezginur Göçer-IHA)
Kaynak: İHA