Kayseri'deki Sahte Çekle Dolandiricilik Operasyonu

Gözaltina alinan zanlilardan 2'si adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Kayseri'de sahte ve karsiliksiz çeklerle 22 ilde 68 kisiyi 7 milyon 500 bin lira dolandiran süphelilere yönelik operasyonda gözaltina alinan süphelilerden 2'si adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Iki süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Zanlilar, nöbetçi hakimlikçe adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

- Operasyon

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, kentte organize sekilde nitelikli dolandiricilik ve resmi belgede sahtecilik yapildigi bilgisi üzerine çalisma baslatmis, yaklasik 10 ay süren teknik takip ve arastirmalar sonucu S.D. elebasiliginda kurulan suç örgütünün, paravan sirketler araciligiyla bankalardan aldigi gerçek çekler ile farkli kisilerden temin edilen sahte çeklerin bir kismini sattigi, bir bölümüyle de ürün satin alarak piyasaya sürdügü, daha sonra da paravan sirketleri iflas ettirdigi belirlenmisti.

Bu yöntemle Kayseri basta olmak üzere 22 ilde ikamet eden 68 kisiyi 7 milyon 500 bin lira tutarinda karsiliksiz ya da sahte çek vererek magdur ettikleri ve haksiz kazanç sagladiklari tespit edilen 16 süpheli 5 Kasim'da düzenlenen operasyonda yakalanmis ve çikarildiklari hakimlikçe tutuklanmisti.

Operasyon kapsaminda Izmir'de 4, Kayseri'de ise 2 süpheli daha gözaltina alinmis, Izmir'de yakalanan 4 zanli da çikarildiklari hakimlikçe tutuklanmisti.

Kaynak: AA