Bilal Eksi'ye 'Italya'nin Yildiz Nisani Sövalyesi'

Italya Büyükelçiligi tarafindan Venedik Sarayi’nda düzenlenen törende, Türk Hava Yollari Genel Müdürü Bilal Eksi’ye “Italya’nin Yildiz Nisani Sövalyesi” takdim edildi.

Bilal Eksi'ye 'Italya'nin Yildiz Nisani Sövalyesi'
Italya Cumhurbaskani’nin takdirleri ile ülkeler arasindaki dostluk bagini kuvvetlendiren kisilere verilen “Italya’nin Yildiz Nisani Sövalyesi”, 24 Kasim 2021’de Venedik Sarayi’nda gerçeklesen törenle Italya’nin Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani tarafindan Türk Hava Yollari Genel Müdürü Bilal Eksi’ye takdim edildi. Türkiye ve Italya’dan, havacilik, turizm, medya ve sanat dünyasindan önemli isimlerin katildigi törendeki konusmalarda, Türk Hava Yollari’nin pandemi döneminde basariyla gerçeklestirdigi tahliye uçuslari ve kargo tasimaciliginin iki ülke arasindaki iletisime sagladigi olumlu etkiye vurgu yapildi.

Türkiye - Italya dostlugu çok daha güçlü

Tören açilis konusmasinda, Türk - Italyan dostluguna ve kültürlerin yüzyillara uzanan etkilesimine deginen Italya’nin Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, “Italya’nin Yildiz Nisani Sövalyesi” Türk Hava Yollari Genel Müdürü Bilal Eksi’ye taltif edilmesinde iki unsurun öne çiktigini belirterek; “Bunlardan ilki sektöründeki öncü kisiligi, uzun yillar süren kariyer çalismalari ile basarilarini ispatlamasi; ikinci olarak ise Türk Hava Yollari’nin pandemi döneminde Italyan halkina verdigi destek, büyükelçilik ile uyum içinde hizli çözüm üretebilmesi ve bu sürece Sayin Bilal Eksi’nin ekibine liderlik ederek sagladigi katkidir.” cümleleriyle Türk Hava Yollari Genel Müdürü’ne “Italya’nin Yildiz Nisani Sövalyesi”ni takdim etti.

"Basarilarimizin destekçisi Cumhurbaskanimiz"

Düzenlenen tören ve takdir edilen nisandan dolayi duydugu büyük onuru dile getiren Genel Müdür Bilal Eksi, Türk Hava Yollari olarak Türkiye ve Italya arasindaki dostluga katki sunmaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Konusmasini “Italyan ve Türk çalisma arkadaslarimi ve Türk Hava Yollari ailemi tebrik ediyorum.” cümleleriyle sürdüren Eksi, “Bu nisanla ülkemin ve kurumumun onurlandirilmasinda en büyük emegin sahibi, Türk Hava Yollari’nin vizyonunu en yüksege hedefleyerek basarilarimiza destek olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi sunarim.” ifadelerini kullandi.

Pandemi döneminde de en yüksekte

Pandemi döneminde operasyonlarini sürdüren Türk Hava Yollari, 134 farkli ülkeye binlerce ton medikal malzeme tasimis, 56 ülkeye 300 milyondan fazla asi ulastirmisti. Uçus kisitlamalarinin oldugu dönemlerde 1000’den fazla sefer düzenleyerek 60 ülkeden 140 bine yakin kisiyi ülkelerine ulastirmisti. Türk Hava Yollari, küresel tedarik zincirine destek olabilmek için 30 yolcu uçagini kargo tasimasinda kullanmak için dönüstürmüstü.
Kaynak: İHA