Havza OSB'de Yer Tahsisleri Sürüyor

Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskan Vekili Erkan Acar Havza OSB'de mevcut sanayi arazisinin yaklasik yüzde 50'sinin tahsisinin yapildigini söyledi.

Acar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Havza OSB'de 5 firma tarafindan üretime geçildigini söyledi.

Üretime geçen firmalarin yatirim tutarinin 197 milyon 900 bin lira oldugunu ve bu firmalarda yaklasik 200 kisinin istihdam edildigini belirten Acar, 15 firmaya yer tahsisi yapildigini aktararak söyle devam etti:

"Havza OSB yönetimi tarafindan yapilan basvurularin incelenmesinin ardindan 15 firmaya yer tahsisi yapildi ve firmalarimizdan 9 tanesi yatirimlarina hizli bir sekilde devam ediyorlar. Insaatlari devam eden yatirimlarin toplam bedeli 225 milyon 500 bin lira ve bu yatirimlar tamamlandiginda yaklasik bin kisilik istihdam saglanacak. Proje asamasi devam eden ve yer tahsisi gerçeklesen 5 firmamizin yatirim bedeli ise 254 milyon lira ve bu firmalarimiz da üretime geçtiginde yaklasik 250 kisilik istihdam saglanacak. Ayrica 5 firma da yer tahsisi için basvuruda bulundu ve su an firmalarin basvurulari degerlendirme asamasinda."

Havza OSB'nin cazibesini daha da artirmak için çalismalara devam edildigini vurgulayan acar, "Devam eden Havza OSB Altyapi ve Sosyoekonomik Olarak Gelisiyor Projesi ile kurulacak yasam merkeziyle yatirimcilarin ihtiyaçlarina yönelik mesleki, teknik ve sosyal gelisim alanlari olusturulmasini, otomatik sayaç okuma sistemi kurulumu ve enerji verimligini saglamayi hedeflemekteyiz. Yine Devlet Demir Yollari ile OSB'mize yapilacak olan yükleme rampasi için çalismalarimiz devam ediyor. OSB’ye dogal gaz verilmesi için de dagitim firmasi ile gerekli görüsmeler yapilmakta. Bu yil içinde OSB baglanti yolumuzun birinci kat satih kaplamasi tamamlandi." dedi.

Acar, son olarak Samsun Valisi Zülkif Dagli'nin talimatlari dogrultusunda mevcut sanayi alaninin genisletilmesi çalismalarina devam edildigine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Mevcut bin dekar olan Havza OSB'mizin 4 bin 500 dekara çikarilmasi için çalismalarimiz devam edilmekte. Havza OSB çalismalarina baslandiginda Havza için büyük bir hayaldi. Hayallerimiz Havza OSB'de bacalari tüten fabrikalar ile gerçek oluyor. Geldigimiz noktada sanayi alanlarimizin yaklasik yüzde 50'sinin tahsisi gerçeklesti ve yeni talepler gelmekte. Mevcut alanimizin genislemesi ile Havza OSB sadece Havzanin degil bölgenin umudu olacak. Havza OSB büyücek, Havza büyücek, bölgemiz büyüyecek ülkemiz güçlenecek ve büyüyecek. Bu bilinç ile çalismalarimiza ara vermeden devam edecegiz."

Kaynak: AA