Çorum'da Emniyet Kemerinin Önemi Simülatör Ile Anlatiliyor

Kades Baris Meydani'na kurulan emniyet kemeri simülatör aracina binen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi: 'Gerçekten 10 kilometre hizla bu sekilde oluyorsa daha yüksek hizlarda nasil oldugunu tahayyül edemiyorum. Onun için emniyet kemeri kullanmayi bütün vatandaslarimiza tavsiye ediyorum'

Çorum'a getirilen emniyet kemeri simülatörü ile vatandaslara, emniyet kemeri takiliyken kaza aninda araç içinde neler yasandigi uygulamali olarak gösteriliyor.

Vali Mustafa Çiftçi, Kades Baris Meydani'na kurulan emniyet kemeri simülatör aracini inceledi. Görevlilerden araç hakkinda bilgi alan Çiftçi, ardindan Il Emniyet Müdürü Mehmet Güler ile birlikte simülatör aracina bindi.

Çiftçi, Içisleri Bakanliginca trafik güvenligini en üst seviyeye çikarmak amaciyla "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyasinin baslatildigini hatirlatti.

Kampanya kapsaminda Içisleri Bakani Süleyman Soylu öncülügünde bütün il ve ilçelerde faaliyetler yürütüldügünü belirten Çiftçi, "Emniyet kemeri, yaralamali trafik kazalarinda ölüm riskini yüzde 60 azaltiyor. Dolayisiyla emniyet kemeri kullanimini yayginlastirmak, vatandaslarimizi bilinçlendirmek maksadiyla simülasyon araci ilimize geldi." dedi.

Kampanya kapsaminda birçok etkinlik yapilacagini aktaran Çiftçi, sunlari dile getirdi:

"Amacimiz Karayollari Trafik Güvenligi Ulusal Eylem Plani çerçevesinde ölümlü ve yaralamali trafik kazalarini en az yüzde 50 oraninda azaltmak ve bu sekilde vatandaslarimizin can ve mal güvenligini temin etmektir. Bu konuda emniyet ve jandarma teskilatlari gayet basarili çalismalar yürütüyor. Vatandaslarimiz da kurallara uymak, emniyet kemeri takmak suretiyle bize bu konuda destek verirlerse kampanyanin amacina ulasacagini degerlendiriyorum. Bu sekilde vatandaslarimiz da üzücü hadiselerle daha az karsilasmis olacak. Emniyet kemeri takmanin, kurallara uymanin kendi hayatimiz açisindan degerli, anlamli oldugunu düsünüyorum. Bu kurallar bizim hayatimizi korumak için gelistirilmistir."

Çiftçi, simülatörü kullandiktan sonra 10 kilometre hizla takla atan bir araçta neler yasandiginin deneyimlendiklerini belirterek,"Gerçekten 10 kilometre hizla bu sekilde oluyorsa daha yüksek hizlarda nasil oldugunu tahayyül edemiyorum. Onun için emniyet kemeri kullanmayi bütün vatandaslarimiza tavsiye ediyorum." diye konustu.

Emniyet kemeri simülatör araci iki gün boyunca kentte kalacak.
Kaynak: AA